Er din folketingskandidat helt grøn?

Hvilken folketingskandidat er du mest enig med på det grønne område? Nu kan du tage den grønne kandidattest og få svaret

7. maj 2015

Hvad mener du om sprøjtegift, skifergas og kystnatur? Nu kan du teste hvor enig – eller uenig - du er med folketingskandidaterne på det grønne område.

I dag lanceres Danmarks Naturfredningsforenings grønne kandidattest på nettet. Her kan du ved at tage stilling til 16 grønne udsagn finde ud af, hvilken folketingskandidat du er mest enig med.

Fokus på natur og miljø

- Med den grønne kandidattest vil vi gerne sætte fokus på, at det kommende folketingsvalg også bør handle om, hvad vi vil med vores natur og miljø, siger kommunikationsdirektør i Danmarks Naturfredningsforening Vibeke Lyngse.

Den Grønne Kandidattest består af 16 udsagn, som alle kandidater til det kommende folketingsvalg har haft mulighed for at besvare. Når man har taget stilling til de 16 udsagn, så kan man vælge, hvilken kommune man stemmer i. Herefter får man at vide, hvor enig med er med folketingskandidaterne.

- Vi håber, at der er mange, som vil gå ind og tage den grønne kandidattest, og på den måde blive mere oplyst om hvad deres lokale folketingskandidater mener om det grønne område, siger Vibeke Lyngse.

Der er ved kandidattestens lancering 406 ud af de knap 800 kandidater, som har besvaret testen.

Nogle af de udsagn som man kan tage stilling til lyder blandt andet: Vi skal forbyde brug af sprøjtegifte der, hvor vi henter vores drikkevand. Et andet udsagn lyder: Det er vigtigt for Danmark, at vi beskytter kysterne mod byggeri.

Du finder testen på dn.dk/valg

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Hvem er din grønne kandidat?
KANDIDATTEST. Hvilken folketingskandidat er du mest enig med på det grønne område?

Vibeke Lyngse

Vibeke LyngseVibeke Lyngse
Direktør, Kommunikation og frivillige

vl@dn.dk
23 41 45 42