Nyheder januar 2013

Bæredygtig tænketanks idekatalog er godt nyt for fremtiden

31. januar 2013
Efter halvandet års arbejde overrækker ’Tænketank om bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodeller’ i dag deres idekatalog til miljøminister Ida Auken.

Stenrev giver ikke natur på land

23. januar 2013
Tre fremtrædende forskere skyder forslag til kvælstofrensning ned. Stenrev, muslingeproduktion og minivådområder løser ikke landbrugets forurening med kvælstof til natur og vandmiljø, fastslår de i et åbent brev til Miljøministeren og Fødevareministeren:

Fuld gang i skovfejringen i Rundetaarn

22. januar 2013
Lørdag d. 19. januar slog Rundetaarn dørene op til syv ugers skovfestival, der med udgangspunkt i en stor, temainddelt fotoudstilling fortæller historier om alverdens skove. Her er billeder af danske græsningsskove, polske tømmerskove og tropiske regnskove.

Stop for at udbygning af affaldsforbrænding

21. januar 2013
En ny rapport viser, at Danmark indtager en kedelig førsteplads i Europa, når det gælder at brænde ressourcer, der ellers kan genanvendes.

Gratis omlægningstjek til Lejres landmænd

17. januar 2013
I disse dage modtager alle Lejres landmand med posten et tilbud om et gratis omlægningstjek fra Økologisk Råd­givning i Gefion. Omlægningstjekket kan give landmanden et indblik i, hvordan bedriften kunne udvikle sig, hvis den var økologisk.

Krav om mere kvælstof er hovedløst

17. januar 2013
Det er at løbe med en halv vind at tale om tab og konkurrenceforvridning når landbruget ikke må dyrke, gødske og sprøjte alt, hvad det vil. Det mener Danmarks Naturfredningsforening.

Regeringens strategi for sprøjtegift er utilstrækkelig

15. januar 2013
Regeringens sprøjtemiddelstrategi vil ikke redde biodiversiteten eller det rene grundvand, mente talerne på mandagens seminar.

Godt nytår - se præsidentens nytårstale

1. januar 2013
Se Ella Maria Bisschop-Larsens nytårstale her!

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?