Nyheder februar 2013

Byråd i Frederikshavn trækker i bremsen for skifergas

28. februar 2013
Mellem 5- 6000 nordjyder protesterede mod boring efter skifergas, og det gjorde indtryk på de lokale politikere. Frederikshavns Byråd vedtog nemlig onsdag aften, at der skal foretages en fuld VVM-undersøgelse, før det franske energiselskab Total kan få lov til at starte prøveboringerne efter skifergas.

Region Hovedstaden bedst til at reducere Co2

28. februar 2013
Region Hovedstaden er den bedste region til at spare på CO2’en. I hvert fald hvis man ser på de 25 hovedstadskommuner, der er klimakommuner. I dag slutter Rødovre sig til af den gruppe, når de skriver under på klimakommuneaftalen med Danmarks Naturfredningsforening

Vildsvin gør comeback i Danmark

28. februar 2013
Efter at have været udryddet i 200 år er vildsvinet nu tilbage i den danske natur.

5000 protesterer mod skifergas

27. februar 2013
Med underskrifterne fra 5000 nordjyder forsøger borgergruppen Skifergas Nej Tak i dag at få borgmesteren og byrådet i Frederikshavn til at stoppe prøveboringerne efter skifergas. Danmarks Naturfredningsforening er blandt dem, som har samlet underskrifter ind og som håber, at protest-underskrifterne vil gøre indtryk på de lokale politikere.

Erstatning efter ulven har været på besøg

26. februar 2013
For at sikre, at ingen lider økonomisk tab efter besøget af en sulten ulv, foreslår Danmarks Naturfredningsforening nu at oprette en Vildtskadefond således, at det ikke er den enkelte ejer, der bærer byrden efter tab af husdyr. Fonden skal finansieres af staten.

Behovet for råstoffer presser naturen

21. februar 2013
Danmarks Naturfredningsforening har i en række tilfælde valgt at rykke akut ud for at rejse fredningssager for en række landskaber, fredskove, beskyttet natur og gamle moser, som regionerne ønsker at grave råstoffer i. Det bør være staten, som udpeger de steder, hvor der kan graves råstoffer, mener DN.

Brev til Vejle-politikere: Lad borgerne beholde naturen

12. februar 2013
Vejle Kommune er ved at sælge ud at kommunens naturområder.

Stærkt udspil om EU's nye fiskeripolitik

7. februar 2013
Kursen er lagt mod et bæredygtigt fiskeri i EU. Takket være EU Parlamentet er der nu kommet så stærke forslag på bordet, at det bliver svært at forsvare et fortsat ødelæggende fiskeri, vurderer Danmarks Naturfredningsforening.

Kun hvert fjerde barn kommer dagligt i naturen

6. februar 2013
Selv om solen skinner, og sommeren er varm, er det færre end hvert fjerde danske barn, som dagligt kommer ud i naturen i sommerhalvåret, viser en ny undersøgelse. Det er færre end for tre år siden, viser ny undersøgelse. Bekymrende udvikling, fastslår naturvejleder.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?