Nyheder marts 2013

Kørekort til sprøjtegift kan få forbruget i haver ned

22. marts 2013
DANVA og Danmarks Naturfredningsforening foreslår sprøjtegiftkørekort og mere oplysning til haveejerne. Det skal være med til at afbøde mere forurening af grundvandet. To ud af tre haveejere bekæmper nemlig insekter, ukrudt og mos ved at sprøjte i deres have.

Landbrugsstøtte: Regeringen skal fastholde grøn omstilling

21. marts 2013
EU tøver med grøn omstilling af landbruget. I Danmark er der dog stadig mulighed for at tilgodese naturen, hvis den politiske vilje er tilstede, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Minister overvejer salg af skøn natur til skydestadion

21. marts 2013
Fødevareministeriet overvejer at sælge Sandmosen tæt ved Tranum Klitplantage velvidende, at Jammerbugt Kommune vil give tilladelse til at opføre Nordeuropas største skydeanlæg på stedet. Ministeren er åben for, at det beskyttede naturområde kan blive til skydestadion, hvis bare kommunen etablere natur et andet sted. Men den går ikke, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Foreslår fredning rundt om Stilling-Solbjerg Sø

18. marts 2013
Nu skal der etableres stier, så man kan gå alle de 16 kilometer rundt om Stilling Solbjerg Sø, foreslår DN i nyt fredningsforslag.

DR2 begår fejl i program om sprøjtegifte

14. marts 2013
I et program fra DR2, "Frank ser rødt", hvor også Danmarks Naturfredningsforening deltager, hævdes det, at landbruget ikke bruger sprøjtegiften Roundup. Det er forkert.

Aftale på vej om tyske dåser

13. marts 2013
En aftale, som er på vej mellem det danske miljøministerie og miljøministeriet i den nordtyske delstat Slesvig-Holstein, vil lægge en krone i pant på grænse-dåserne, så forbrugerne får en god grund til at aflevere dåserne i en pantautomat i stedet for at kaste dem fra sig i naturen. Det skriver den tyske avis Der Nordschleswiger.

Grønt skoleprojekt i Lejre

13. marts 2013
Skolernes undervisning bliver nu tilført grønne vitaminer i form af et skoleprojekt, som Lejre Kommune gennemfører i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Unikke oldtidsspor i Nylars Plantage fredet

12. marts 2013
Oldtidssporene i Nylars Plantage er nu sikret for eftertiden. Plantagen nær Rønne er et 45 hektar skovklædt område, med bopladser, gravhøje, stenvolde, bautasten og andre tydelige spor af forfædre, som levede i tiden fra yngre bronzealder og frem til ældre jernalder. Uden en fredning ville den moderne skovdrift kunne udviske mange af sporene i løbet af en kort årrække.

Danskerne vil have grøn landbrugsstøtte

8. marts 2013
Landbrugsstøtten skal være grøn, siger danskerne i ny meningsmåling.

Eventyrlige Svartingedal bevares for fremtidige generationer

6. marts 2013
Svartingedalen ved Hasle er et eventyrlandskab med stejle klippesider og mosbeklædte sten. Og nu er den fredet, så vores børn og børnebørn også kan opleve den helt unikke natur i dalen.

Tilbyder at trække klagen over Amager Bakke tilbage

5. marts 2013
Danmarks Naturfredningsforening tilbyder nu at trække sin klage over VVM-redegørelse og miljøgodkendelse af det nye forbrændingsanlæg tilbage, hvis Amager Ressource Center siger ja et par mindre ændringer af det planlagte projekt:

VIDEO: DN brændte penge og guld foran Amagerforbrændingen

5. marts 2013
Danmarks Naturfredningsforening protesterede i går med bål og brand, da Amagerforbrændingen tog første spadestik til deres nye ovn.

Amagerforbrændingen udvider - DN protesterer

4. marts 2013
Der bliver bål og brand, når Danmarks Naturfredningsforening i dag protesterer mod udvidelsen af Amagerforbrændingen. Vi skal ikke brænde ressourcerne af - vi skal genanvende dem, mener DN.

Dejlig dag for den kollektive trafik

1. marts 2013
Det er meget glædeligt at regeringen igen prioriterer den kollektive trafik frem for flere veje og biler. Det har der været et enormt behov for i mange år.

Hjælp til ulve-ramte fåreavlere

1. marts 2013
Efter en række formodede ulve-angreb på en flok får ved Herning, kommer der nu hjælp til fåreavleren – og gang i arbejdet med at rammerne for den fremtidige forvaltning.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?