Nyheder april 2013

Fladstensdalen ved Aabenraa skal forblive rekreativ

30. april 2013
246 hektar af det stærkt kuperede tunneldalslandskab i Fladstensdalen skal fredes, foreslår DN. Det vil beskytte området imod spredte byggerier og tekniske anlæg, og sikre, at dalen kan forblive et rekreativt naturområde til glæde for Aabenraas borgere og områdets besøgende.

VIDEO: Lockoutede lærere samler affald

29. april 2013
Lærere fra hele landet var i sidste uge ude og samle affald i stedet for deres elever, der på grund af lockouten ikke kunne deltage i DN's Affaldsindsamling. I videoen kan du se en gruppe lærere fra Amager samle affald.

Affaldsindsamlere fandt rutsjebane, gebis og to par underbukser i naturen

21. april 2013
Danmarks Naturfredningsforening har afholdt affaldsindsamling i denne uge, og der er blevet fundet mange mærkelige ting.

VIDEO: Sortering kan betale sig

17. april 2013
Danmarks Naturfredningsforening mener, at vi skal have mere genbrug og mindre forbrænding. Og det er faktisk ikke kun godt for miljøet at sortere sit affald; det kan også betale sig økonomisk. Det har de både fundet ud af i shoppingcenteret Fields og i Herlev kommune. Se mere i filmen.

Lockout-ramte lærere samler affald i stedet for eleverne

17. april 2013
Mandag åbnede Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, men mange af de planlagte skole-indsamlinger bliver ikke til noget på grund af lockouten mod lærerne. Flere steder vil lærerne overtage elevernes tjans og går torsdag ud for at gøre forårsrent i naturen.

Storkens hjemmebane skal fredes

16. april 2013
Naturen og det åbne landskab i Værebro Ådal skal fredes, så folk i området kan få bedre adgang til den smukke ådal, og dyre- og plantearter kan bevares for eftertiden, mener Egedal og Roskilde kommuner og Danmarks Naturfredningsforening. Fredningsforslaget omfatter 615 hektar enge, marker og moser og vil give borgerne mulighed for at færdes på 14 kilometer nye stier i området.

VIDEO: Felix Smith som skovsvin samlede skrald i naturen

15. april 2013
I dag åbnede den årlige affaldsindsamling, og ugen igennem vil titusindvis af børn fra 1100 skoler og institutioner over hele landet samle affald i naturen. Glade børn fra naturbørnehaven Børn og Miljø i Gentofte fik besøg af tv-værten Felix Smith, som i dagens anledning klædte sig ud som skovsvin.

Lock-out ramte børn samler skrald i naturen

15. april 2013
I dag åbnede den årlige affaldsindsamling, og ugen igennem vil titusindvis af børn fra 1100 skoler og institutioner over hele landet samle affald i naturen. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer forældre, idrætsledere og andre, som hjælper med at passe lock-out ramte skoleelever til at hoppe med på affalds-vognen og arrangere en hurtig forårsrengøring i naturen.

Nordjyde ny topfigur i Danmarks Naturfredningsforening

13. april 2013
Ved weekendens repræsentantskabsmøde i Danmarks største grønne organisation valgtes Thorkild Kjeldsen fra Vodskov ved Aalborg til ny vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Stil krav til import at soja nu

11. april 2013
Behovet for soja i den danske svineproduktion påvirker miljøet både i dyrkningslandet og i Danmark. Derfor må de danske politikere forholde sig til, hvor stor en svineproduktion miljøet kan bære.

Klar, parat -Affaldsindsamling

10. april 2013
Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling starter på mandag. 76.000 børn og voksne har allerede meldt sig til, og du kan stadig nå at være med.

Frivillige passer på naturen

10. april 2013
Hundredvis af frivillige medlemmer i Danmarks Naturfrednings-forenings mange lokalafdelinger bruger mange timer af deres fritid på at gennemgå kommunale afgørelser, screene byggesager og gennemgå husdyrtilladelser. Og i en række tilfælde er de frivilliges klager over den kommunale sagsbehandling med til at forhindre at der sker skader på sårbare naturområder.

Ny hjemmeside gør det nemt at vælge grøn el

5. april 2013
Det økologiske råd har lanceret en guide på nettet, som gør det let og overskueligt for forbrugerne at vælge et el-produkt, der gør en positiv forskel for klimaet og vedvarende energi.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?