Nyheder maj 2013

Ny EU sag om dansk luftforurening

31. maj 2013
Danmarks Naturfredningsforening har sammen med blandt andre Det Økologiske Råd indgivet formel klage til EU Kommissionen over den manglende danske indsats overfor luftforurening.

Stort naturområde lukkes af for offentligheden

29. maj 2013
Det er nu lykkes ganske få lodsejere endegyldigt at lukke et af Danmarks fineste naturområder af for offentligheden. Danmarks Naturfredningsforeningen går nu til miljøministeren.

Natur og Miljø har fået en søster

28. maj 2013
Hvilke resultater har DN opnået for natur og miljø? Hvilke aftryk er sat på den politiske dagsorden? Og hvad er DN’s medlemmer landet over engagerede i? Fra 1. juni 2013 udkommer DN’s medlemsblad Natur & Miljø sammen med et nyt tillæg - Avisen Natur & Miljø, der formidler historier og resultater fra DN’s egen verden.

Tag på Kystvandring med DN

27. maj 2013
Igen i år inviterer DN og Hjerteforeningen på Kystvandring. Kom med den 2. juni og oplev den danske natur fra sin allersmukkeste side.

Vadehavets fugle i dramatisk tilbagegang

24. maj 2013
Danskerne mister nu noget af det mest værdifulde natur, de har, i stadig større hast. Antallet af ynglende fugle i Vadehavet styrtdykker, og intet er gjort for at stoppe tabet.

Frivillige giver naturen en hånd

22. maj 2013
Når engen bliver til skov eller heden til krat, så mister mange naturperler deres unikke skønhed og mangfoldighed. Sammen med den forsvinder levestederne for truede dyr og planter. I disse uger er der mange af DN's frivillige, der giver naturen en hånd med hjælp fra le, rive og højt humør.

Kommuner bakker op om Naturens Dag

21. maj 2013
Selvom Naturens dag først er til september, er mange allerede gået i gang med at planlægge dagen. Heriblandt også flere af landets kommuner. Det glæder Danmarks Naturfredningsforening.

DN skal fortsat råbe vagt i gevær, siger domstol

17. maj 2013
Heldigvis råber Danmarks Naturfredningsforenings mange lokale aktive vagt i gevær, når naturen lider skade og de tør også tage debatten, når de mener, at naturen lider skade. Og det kan naturens forkæmpere blive ved med, har retten i Hillerød netop afgjort.

Historiske Kær Vestermark skal fredes

16. maj 2013
Kær Vestermark ved Sønderborg er i dag hjemsted for den sjældne løvfrø og mange rovfugle. Når Forsvaret forlader området i 2014 ønsker, Sønderborg Kommune at overtage området og lave byudvikling i området. DN har derfor rejst en fredningssag.

Sommeren er højsæson for DN-ture

15. maj 2013
DN's lokalafdelinger arrangerer hvert år et væld af ture med forskelligt fokus, udover at de alle sammen tager dig med ud i naturen, og sommeren er den absolutte højsæson for dem. Vi var med DN Furesø på salamanderjagt i starten af maj, læs med og bliv inspireret.

Kritisabel udsættelse af indsats for natur og miljø

10. maj 2013
Danmarks Naturfredningsforening kritiserer, at de indsatser, der skal forbedre livet i det danske vandmiljø, tilsyneladende kan udsættes i det uendelige. Med dagens nye høringsfrist på seks måneder for vandplanerne bliver arbejdet samlet set forsinket i næsten fem år. Det sker på trods af, at det er 13 år siden, at Danmark tilsluttede sig EU's vandrammedirektiv. Danmarks Naturfredningsforening vil nu presse på for at sikre, at de igangværende indsatser ikke stopper.

Skifergas-debatten breder sig til Sjælland

8. maj 2013
Mens debatten om skifergas er stilnet af i Nordjylland, breder den sig nu til Nordsjælland. Frederikssund Klimaforening arrangerer til debatmøde om skifergas.

Hver tiende landmand i Lejre: Ja tak til omlægningstjek

7. maj 2013
30 landmænd i Lejre – eller næsten hver tiende - har takket ja til et tilbud om et gratis omlægningstjek af deres bedrift. Omlægningstjekket kan give landmanden et indblik i, hvordan bedriften kan udvikle sig, hvis den var økologisk.

Drop utroværdig miljømærkning af fiskeri

7. maj 2013
Det skulle være så godt, men faktisk er det skidt. Det private miljømærke, MSC, der skulle angive at fisk og skaldyr fiskes bæredygtigt, bøjes så langt væk fra reel bæredygtighed, at troværdigheden knækker. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til, at der indføres en egentlig EU-mærkning, der vil have samme troværdighed som eksempelvis Ø-mærket eller Svanemærket.

Naturen er blevet 142 tons affald lettere

6. maj 2013
DN har nu gjort resultatet op efter affaldsindsamlingen i uge 16. Over 142 tons affald og 155.000 dåser var, hvad frivillige fandt, da de gjorde forårsrent i naturen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?