Nyheder juni 2013

Færre muslingeskrab i Natura2000

28. juni 2013
Danmarks Naturfredningsforening fastholder, at det skadelige muslingeskrabning skal ud af de internationale Natura2000 beskyttelsesområder. Men kalder derudover regeringens netop offentliggjorte nye politik om muslingeskrab et skridt på vejen.

Smukt sølandskab fredet

28. juni 2013
Et af Sjællands smukkeste sølandskaber er netop blevet fredet. Dermed er området sikret mod blandt andet bebyggelse og terrænændringer.

Bioblitz - kom og vær med

28. juni 2013
Naturen skal tælles i mandtal. Det sker i Vaserne nord for Store Kalv i Furesø i Nordsjælland. Samtidig plejer vi naturen med le.

EU’s landbrugsstøtte redder ikke den danske natur

26. juni 2013
EU's reform af landbrugsstøtten giver ikke i sig selv naturen det nødvendige løft i Danmark. det skal regeringen selv kæmpe for og Danmarks Naturfredningsforening lover at kæmpe med.

Nu skal den beskyttede natur beskyttes

24. juni 2013
De små beskyttede naturområder i Danmark forsvinder. Nu kortlægges de og Danmarks Naturfredningsforening foreslår, at den nye registrering af områderne gøres bindende og at man ikke længere må sprøjte og gødske i den lille, men særdeles vigtige natur.

Skånsomt kystfiskeri i sigte

24. juni 2013
Kystnært fiskeri kan sagtens gøres skånsomt for naturen, viser en ny rapport, der bakkes op af grønne foreninger og fiskernes organisationer. DN opfordrer til at sætte handling bag visionerne.

Kom så i gang med vandplanerne

21. juni 2013
I dag er de omdiskuterede vandplaner sendt i høring. Igen. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer alle aktører til at koncentrere kræfterne om at der nu sættes skub i arbejdet for et bedre vandmiljø fremfor at lamme systemet med klager.

VIDEO: DN på Folkemødet

19. juni 2013
Se, hvad Danmarks Naturfredningsforening lavede på Folkemødet, og hvordan Connie Hedegaard og Pia Olsen Dyhr klarede sig som henholdsvis en stork og en ulv.

Folkemøde-forslag: Alle vandboringer skal beskyttes mod sprøjtegift

18. juni 2013
Alle danske vandboringer bør beskyttes mod sprøjtegift. Sådan lød forslaget fra både folketingspolitikere, eksperter og brancherepræsentanter, da DANVA og Danmarks Naturfredningsforening holdt workshop om rent drikkevand på Folkemødet på Bornholm. Workshoppens deltagere var enige på tværs af interesser om, at det ikke kan vente at indføre obligatoriske boringsnære beskyttelsesområder, der, hvor vi henter vores drikkevand.

Kommuner finder den grønne vej sammen

17. juni 2013
Lejre Kommune har i 18 måneder arbejdet på at bringe økologien ud i alle kommunens kroge. Onsdag inviterer Lejre Kommune sammen med Danmarks Naturfredningsforening til sommerseminar og deler sine økologiske erfaringer med andre kommuner. Dagen munder ud i konkrete anbefalinger til regeringen.

VIDEO: Kristian Jensen: Det bedste ved Folkemødet er den bornholmske natur

17. juni 2013
Morgenfriske løbere deltagere på Folkemødet på Bornholm trodsede regnen og deltog i Danmarks Naturfredningsforenings naturpolitiske løb fredag morgen

Nyt stenrev ved Aarhus Ø skal tiltrække sæler

13. juni 2013
Et nyt stenrev ved Aarhus Bugt skal tiltrække fisk, sæler og marsvin. Danmarks Naturfredning i Aarhus fik kommunen med på ideen og kommunen har netop lagt 1.100 ton sten ud i bugten.

Fødevareministeren kalder natur- og landbrugsorganisationer i samråd

13. juni 2013
Normalt er det ministre, som bliver kaldt i samråd og skal svare på svære spørgsmål. Men under dette års Folkemøde i Allinge er Danmarks Naturfredningsforening blandt de organisationer, som skal forklare, hvad organisationerne selv vil gøre for at Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger kan blive til virkelighed.

Stor stigning i salget af sprøjtegifte

12. juni 2013
Selvom landbruget skal bruge mindre sprøjtegift af hensyn til natur og drikkevand, stiger salget markant. DN ønsker lovgivning på området.

Ingen skud løsnes i Sandmosen

12. juni 2013
Danmarks Naturfredningsforening har sikret den smukke natur i Sandmosen i Nordjylland mod at blive Nordeuropas største skydeanlæg. Mosen er i dag et paradis for svirrefugle, sommerfugle, padder og sjældne naturtyper.

Bred opbakning til ny national naturfond

11. juni 2013
Politikere, grønne organisationer og pengestærk privat fond bakker op bag ideen om en ny national naturfond. Nu skal arbejdet sættes i gang.

Formodet ulvedrab politiundersøges

10. juni 2013
Selvom ulven er fredet, så træder foreningen ”Ulvefrit Danmark” nu frem med oplysninger om, at der er skudt en eller flere af de ulve, der senest er kommet til Jylland. Det har fået Danmarks Naturfredningsforening til at henvende sig til politiet med henblik på en undersøgelse af oplysningerne

Opret ny stor national naturfond nu

7. juni 2013
Den tidligere formand for Natur og Landbrugskommissionen, Jørn Jespersen, opfordrer nu kraftigt til, at arbejdet med oprettelsen af en stor national naturfond sættes i gang med det samme. Danmarks Naturfredningsforening har taget faklen og laver høring en naturfond mandag.

Vær med til at gøre opmærksom på miljøproblemerne i Østersøen

6. juni 2013
Støt ‘Race for the Baltic’, som starter på lørdag i Malmø og kommer til Danmark 12. august.

DN tager naturen med til Folkemøde 2013

6. juni 2013
Når politikere, journalister, interesseorganisationer, ministerier, styrelser, institutioner, brancheforeninger og virksomheder i næste uge slår lejr i tre dage i Allinge på Bornholm, er der dømt politisk debat i 72 timer, og for tredje år i træk tager Danmarks Naturfredningsforening med for at bringe natur og miljø på den politiske dagsorden.

Hvidovre renser vandet på 18. år

4. juni 2013
18 år efter en vandforurening med sprøjtegiften BAM blev opdaget, skal vandet i Hvidovre stadig renses for at fjerne giften. Men i Danmark skal vi insistere på at vores drikkevand skal være rent vand - ikke renset, mener DN.

Smukt nordjysk område er nu fredet

3. juni 2013
Danmarks Naturfredningsforening (DN), Hjørring Kommune og Bjergby-Mygdal Sognes Menighedsråd har fået fredet Præstegårdsbakkerne - også kaldt Præstebakkerne - ved Bjergby nord for Hjørring. Fredningen af området vil sikre det smukke istidslandskab og bevare det åbent for offentligheden.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?