Nyheder august 2013

Uddannelse til guide i naturen hitter

30. august 2013
På Danmarks Naturfredningsforenings uddannelse til naturguide bliver deltagerne klædt på til at arrangere utraditionelle aktiviteter og ture i naturen. ”De vildere ture” var teamet på det seneste kursus.

Ny stor naturpark til København

29. august 2013
Ny stor naturpark klods op af København er unik i europæisk sammenhæng og har stort potentiale. Men allerede i dag er Naturpark Amager en gevinst for københavnerne.

"Grøn finanslov" kræver trylleri

27. august 2013
Der er gode intentioner, men regeringen skal trylle med de 800 millioner kroner, som i finanslovsforslaget er afsat til natur, miljø og klima, hvis vi for alvor skal have en grøn omstilling. Fordelt på tre ministerier og fire år, vil penge ikke nå langt, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Økologien fejres over hele landet

26. august 2013
Fra 26. august til 1. september sætter Økologisk Landsforening fokus på økologien sammen med blandt andre Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre store og små aktører. Der er et mylder af arrangementer over hele landet, som du kan deltage i.

Succes for sorte egern

26. august 2013
Det går godt for de sjældne sorte egern, som i 2011 blev indfanget på Fyn og eksporteret til Langeland, for at blive stamfædre og –mødre for en ny bestand af sorte egern. I løbet af sommeren er der nemlig mindst født tre små unger i den nye koloni af sorte egern.

Støtte til DN Odders folder om naturperler

26. august 2013
DN Odder har samlet fået 104.000 kr. til at fremstille folder, der sætter fokus på områdets oversete naturperler.

Kronprins og 4. klasse sætter gang i naturen

23. august 2013
Kronprins Frederik står for den officielle åbning og afprøver naturaktiviteter, når Naturens Dag-ugen skydes i gang mandag den 2. september. 103.000 børn er tilmeldt ugen, som byder på spændende og vilde naturoplevelser.

Forbyd sprøjtegifte før høst

19. august 2013
Landmænd sprøjter med sprøjtegiften Round Up for at få en lettere og billigere høst. Men det kan få store konsekvenser for drikkevandet, hvis sprøjtegiftene siver ned i et vandmagasin. Danmarks Naturfredningsforening ønsker et forbud.

Danmark med til at rydde regnskove

19. august 2013
Danske supermarkeder og dansk landbrug skal være med til at tage ansvar for, at Europa fører an i rydningen af regnskovene, siger Danmarks Naturfredningsforening. Blandt andet skal Danmark ikke stå på ryggen af fattigere lande for at kunne fodre danske husdyr.

For lidt liv i skovene

16. august 2013
En ny rapport dumper den danske indsats for den biologiske mangfoldighed i skovene. Danmarks Naturfredningsforening er enig og opfordrer til, at der fremadrettet sker en kortlægning af de biologiske hotspots i skovene, så indsatsen kan målrettes.

103.000 børn klar til vilde naturoplevelser

15. august 2013
Der bliver trængsel i naturen i uge 36, når 103.000 børn begiver sig ud i Danmarks natur. Det er ny rekord og sker i optakt til Naturens Dag, som søndag den 8. september fejres ved mere end 180 spændende og forskellige arrangementer over hele landet.

Ny klimaplan lover godt

14. august 2013
Regeringens forspil til en egentlig klimalov er et solidt katalog over værktøjer til, hvad man kan gøre for at reducere CO2 udslippet. Men i sig selv fører kataloget dog ikke frem til målet om, at borgere, bønder og biler skal bidrage med seks procents CO2 reduktion frem til 2020. Det mener DN.

Miljøminister Ida Auken besøger Skovsgaard

13. august 2013
Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening viser gerne miljøminister Ida Auken, at man kan dyrke landbrug uden natur og miljø lider skade. Det sker under et besøg på det økologiske gods Skovsgaard på Langeland i dag.

Entreprenør lagde forurening direkte ovenpå grundvand

11. august 2013
En stor miljøsag kan være på vej i et af Danmarks smukkeste naturområder - et delvist fredet landskab ved byen Vandel mellem Vejle og Billund. Forurenede jernbaneskærver lå direkte ovenpå grundvandsmagasin, skriver avisen BT.

Træer fældet uden grund i Østerild

9. august 2013
Der er ingen lejere til de sidste to vindmøllepladser på testcentret i Thy. På trods af mange udbudsrunder har centret kun fået afsat fem ud af syv pladser, men træerne er allerede fældet.

Del ud af naturoplevelserne

8. august 2013
I ugen fra den 2. til 8. september markeres friluftsglæden over hele landet med Naturens Dag. Årets tema er ’Vild med naturen’, og man kan stadig nå at planlægge en tur eller aktivitet og tilmelde den på hjemmesiden naturensdag.dk.

Landbruget går i sort

8. august 2013
Dansk landbrug høster igen sorte tal på bundlinjen. Det glæder Danmarks Naturfredningsforening, der ser frem til efterårets politiske forhandlinger, der skal munde ud i mere, bedre og mere sammenhængende natur og dermed sorte tal også på naturens bundlinje.

Opdyrkning af fredet fuglereservat bremset

5. august 2013
Værnengene er helt afgørende for de nordeuropæiske fugle og derfor naturligvis fredet. Alligevel er de de senere år blevet opdyrket. Nu har Danmarks Naturfredningsforening fået medhold i, at kommunens tilladelse til opdyrkningen ikke var i orden.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?