Nyheder september 2013

Svendborg Kommune har klima-ambitioner

30. september 2013
I morgen skriver Svendborg Kommune under på en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening (DN) som klimakommune nr. 75. Det sker netop som FN’s klimapanel fremlægger sin klimarapport, der endnu engang bekræfter alvoren i klimaudfordringen. Svendborg Kommune løfter sin del af ansvaret og er klar til at tage klimaudfordringen op for hele regionen.

Saglig landsplanredegørelse, men uden grønt hjerteblod

30. september 2013
Landsplanredegørelsen er endnu et politisk udspil uden naturen er med. Danmarks Naturfredningsforening efterlyser snarlige konkrete udspil for Danmarks natur.

Ny miljøoplysningslov skaber uro

27. september 2013
Lukker en ny oplysningslov om miljøet i virkeligheden ned for informationer om eksempelvis miljøforurening og bliver det sværere at få indsigt i, hvordan miljøet egentligt har det? Danmarks Naturfredningsforening beder nu om en redegørelse for baggrunden for en ny miljøoplysningslov.

FN snakker om klimaet - klimakommunerne handler

27. september 2013
I dag frigiver FN´s klimapanel ICCP sin femte rapport, om klimaets tilstand, men allerede inden offentliggørelsen, har to af de danske medlemmer af klimapanelet sagt, at de ikke længere tror på, at FN kan løse verdens klimaproblemer, men at løsningen derimod skal kommer fra lokale initiativer. Og mens FN snakker, er klimakommunerne allerede i fuld gang med arbejdet.

Video: Frivillige gav Melby Overdrev en hånd

25. september 2013
Miljøminister Ida Auken og omkring 100 frivillige gav naturen en hånd, da Naturstyrelsen og DN Halsnæs den 15. september arrangerede 'Træk et Træ' på Melby Overdrev.

Ny rapport: Naturen kvæles i kvælstof

25. september 2013
Ny forskningsrapport viser, at naturens tålegrænser er langt overskredet på grund af de store mængder kvælstof, der årligt sendes ud over Danmark.

Fredning sikrer plads til moderne friluftsliv

24. september 2013
Holbæk Fælled er nu fredet. Det store grønne område er flittigt benyttet af byens borgere igennem århundreder – og sådan vil det blive ved at være. Fredningen betyder nemlig mere moderne friluftsliv og plads til fysisk aktivitet for alle.

Voksende økologi godt for naturen

19. september 2013
Bier og blomster har det bare bedre, når giftsprøjten ikke har været fremme. Derfor hilser Danmarks Naturfredningsforening stigningen i det økologiske areal velkomment.

Kom til konference om en vildere natur

18. september 2013
Årets Wilhjelmkonference, som finder sted den 15. november, handler om, hvordan man kan gøre naturen lidt vildere. Under titlen ’Rewilding – et vildt alternativ til en tam natur’, sættes der også fokus på konsekvenserne af en vildere natur.

Sejr for miljøet i Nordjylland

17. september 2013
Store industrianlæg i det åbne land skal nu miljøvurderes på linje med alle andre store anlæg. Det fastslår en sag, DN netop har vundet i Nordjylland.

Danmarks nye sø sætter rekord

17. september 2013
I sommeren 2012 blev et af danmarkshistoriens største projekter til naturgenopretning gennemført. Filsø, der indtil 1852 var Danmarks næststørste sø, blev over en periode på 100 år drænet og tørlagt. Sidste år blev søen så genindvandet, og med vandet er der kommet rekordmange fugle.

Miljøeksperter: Regeringens indsats for miljøet skuffende

17. september 2013
Mange sure og en del mutte smileyer, da Danmarks Naturfredningsforening på regeringens to års fødselsdag bad et hold miljøeksperter vurdere regeringens foreløbige indsats for miljø og natur, klima. Samlet set har politikernes indsats for miljøet og omstillingen til et mere bæredygtigt samfund været skuffende. Flere oplagte ideer er blevet droppet, andre udskudt, og de nødvendige bevillinger til miljøet har været alt, alt for små, lyder det blandt andet fra miljøeksperterne.

173.000 var vilde med naturen

12. september 2013
Danmarks natur var søndag både action-legeplads, hyggestue og spisekammer, da den årlige fejring af Naturens Dag tiltrak titusindvis af børn og voksne. Som optakt til mærkedagen fik 103.000 børn i løbet af ugen spændende naturoplevelser.

Danmarks sidste middelalderbygrænse skal fredes

11. september 2013
Danmarks Naturfredningsforening vil frede Møllebakken på Ærø. Ingen andre steder i Danmark findes en så velbevaret historisk afgrænsning mellem middelalderby og kulturlandskab. En fredning vil sikre, at Møllebakken fortsat vil bestå som dansk landskabshistorie - og samtidig er det en unik kulturarv til kommende generationer.

Miljøministeren og DN gir naturen en hånd på Melby Overdrev

11. september 2013
Kom og vær med den 15. september når DN og miljøminister Ida Auken giver naturen en hånd i Halsnæs. Det er 12. gang DN og Naturstyrelsen inviterer til naturpleje på Melby Overdrev.

Sultne køer som naturplejere

11. september 2013
Man lejer et par køer. Lader dem græsse på et areal nær sin bolig. Og når sommeren er omme, er man sikret lækkert kød fra græssende køer. Kogræsserforeningerne spirer frem i Danmark, og selv kommunerne fået øjnene op for det smarte ved køer på græs.

EU indsats for at passe på vores hjemmehørende dyr og planter

9. september 2013
Invasive arter er et voksende problem i EU. Det ønsker EU Kommissionen at ændre på og fremlægger derfor det mest gennemgribende forslag for at sikre den biologiske mangfoldighed i 20 år.

Vild natursøndag for hele familien

8. september 2013
Jagten går ind på de gode naturoplevelser i dag. Naturens Dag skal fejres, og over hele landet byder spændende arrangementer børn og voksne velkommen i skoven, på stranden og andre steder i den danske sensommernatur.

Forbrugervildledning at kalde sprøjtegifte for pesticider

5. september 2013
Fødevareminister Karen Hækkerup sletter ordet sprøjtegift fra sit ministeriums ordbog, da sprøjtegifte i hendes optik ikke er farlige. Men sprøjtegifte bruges for at slå noget ihjel og i den sprøjtede mark er der 30 pct mindre liv.

Svampejagt er populært

5. september 2013
Lige nu arrangeres der mange steder svampeture, hvor nysgerrige kan prøve at samle svampe under en kenders kyndige vejledning. Tanken om lækre svampesupper lyder fristende for mange, men først skal man vide, hvad man gør.

DN medlemmer kan få gratis hjemmeside

4. september 2013
Som medlem af Danmarks Naturfredningsforening kan du nu oprette din egen, personlige hjemmeside – helt gratis. Tjenesten udbydes af 123hjemmeside og koster normalt 539 kr. om året.

Grøftekanten skranter

4. september 2013
Livet i de danske grøftekanter har det svært på grund af gylle, gødning og pløjning og hårdhændet vedligehold. Det går hårdt ud over dyre og plantelivet, der bruger grøftekanterne som vandreruter og levesteder i det stærkt opdyrkede land.

Video: Se kronprinsens skovparkour

3. september 2013
Kronprins Frederik prøvede kræfter med skovparkour og insektvæddeløb i Vintersbølle Skov på Sydsjælland, da han mandag åbnede Naturens Dag sammen med elever fra 4.X.

Kronprins Frederik og 4.X løb Naturens Dag i gang

2. september 2013
Kronprins Frederik prøvede kræfter med skovparkour og insektvæddeløb i Vintersbølle Skov på Sydsjælland, da han mandag åbnede Naturens Dag-ugen sammen med elever fra 4.X.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?