Nyheder november 2013

Video: DN afleverer tal om grundvand på Christiansborg

28. november 2013
Formanden for Folketingets miljøudvalg, Lone Loklindt, fik overbragt Danmarks Naturfredningsforenings nye udgivelse, ’Sådan ligger landet - tal om grundvand og drikkevand 2013’ af DN's præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen. Se video fra besøget på Christiansborg.

Dalene ved Resenbro i Silkeborg skal fredes

28. november 2013
Danmarks Naturfredningsforening foreslår at frede dalene ved Resenbro for at sikre et unikt og smukt landskab i Silkeborg. Forslaget sætter indtil videre en stopper for kommunens projekter om ny vej, udvidelse af motorsportsanlæg og erhvervsbyggeri i området.

DN: Fantastisk med en ny naturfond

27. november 2013
Danmarks Naturfredningsforening er glad for, at regeringen og oppositionen har lyttet til det massive grønne opråb blandt andre Danmarks Naturfredningsforening foretog i efteråret og som nu er udmøntet i en ny national naturfond.

Landbrugets kobberforurening kan være skyld i massedød blandt råvildt

27. november 2013
Samtlige industrier i Danmark har pligt til at indberette, hvor meget kobber de udleder i naturen. Lige bortset fra landbruget. Senest har Naturstyrelsen fået konklusioner slettet i et forskernotat, som anbefalede en undersøgelse af kobberets effekt på især harer og råvildt.

Repræsentantskabsmødet i Oksbøl var en succes

27. november 2013
I weekenden samledes aktive fra hele landet til Danmarks Naturfredningsforenings repræsentantskabsmøde i Oksbøl. De mere end 240 aktive deltog engageret i workshop, debatter og afstemninger om foreningens arbejdsplaner og vedtægter. Weekendens stormøde sluttede med en smuk tur til Filsø i højt solskin.

Store huller i viden om vores drikkevand

27. november 2013
Danmarks Naturfredningsforening har samlet vigtig viden om vores grund- og drikkevand. Datasamlingen, som udleveres til politikere i Folketinget og rundt om i kommunerne, viser huller i vores viden om det vand, der pumpes ud til vores haner.

Danskerne vil have forbudt sprøjtegiften over deres drikkevand

26. november 2013
Otte ud af ti danskere mener, at landmænd, gartnerier og skovejere bør forbydes at bruge sprøjtegift på de arealer, hvor der dannes grundvand, som bruges til drikkevand. Det viser en ny meningsmåling fra TNS Gallup.

DR-redaktør kritiserer DR2-udsendelse om svin

25. november 2013
DR´s seer- og lytterredaktør er enig med Danmarks Naturfredningsforening, Dyrenes Beskyttelse og flere andre, som mener at DR2 programmet "Hele Svineriet" var uheldig og tegnede et alt for ukritisk billede af den danske svineproduktion. Den tætte forbindelse mellem produktionsselskabet og landbrugets interesseorganisation er "så tæt, at det er et væsentligt problem, " skriver han.

Ny kampagne fra DN sætter fokus på det danske grundvand

21. november 2013
Det danske grundvand er unikt, fordi det er så rent, at vi kan drikke det uden at rense det først. Men det bliver det ikke ved med at være, hvis vi ikke passer på det. Danmarks Naturfredningsforening fortæller i ny kampagne, hvor vigtigt det er, at vi beskytter grundvandet mod forurening og overindvinding.

Naturfond: Kom nu – kære politikere – I kan nå det endnu

21. november 2013
Flere grønne organisationer forsøger nu en sidste gang at råbe regeringen op for at sikre en konkret indsats for den biologiske mangfoldighed. Håbet er, at få en national naturfond på finansloven.

Nyt vådområde skal gavne miljøet og give naturoplevelser

20. november 2013
Ved Alling Ådal sydøst for Randers er der skabt et nyt vådområde til gavn for natur og miljø. Samtidig giver nye stisystemer mulighed for at komme helt tæt på naturen i området. Frivillige i Danmarks Naturfredningsforening har bidraget til projektet.

DN: Sørg nu for de randzoner Hækkerup

20. november 2013
Danmarks Naturfredningsforening opfordrer fødevareminister Karen Hækkerup til at sikre, at loven om randzoner overholdes og de manglende randzoner udlægges. Randzonerne er et vigtigt miljøtiltag og vandmiljøet tager skade uden dem, understreger foreningen

DN klager over DR2 Temalørdag om svin

19. november 2013
DN har i dag klaget til DR´s seer- og lytterredaktør over udsendelsen Hele Svineriet om dansk svineproduktion, som DR2 viste lørdag. Udsendelsen var produceret af et tv-selskab, som i forvejen har leveret over 50 programmer om dansk landbrug – bestilt og betalt af landbruget selv - og-udsendelsen gav et stærkt fordrejet billede af dansk landbrug. - Det lignede en times ren reklamefjernsyn for landbrugsindustrien, siger direktør i DN, Susanne Herfelt.

DN igen frikendt for injurier

19. november 2013
Det er tilladt at sige, at landbrugets forurening hvert år er skyld i hundredvis af lukkede drikkevandsboringer. Østre Landsret slår fast, at tidligere direktør i Danmarks Naturfredningsforening, René la Cour Sell, ikke kan dømmes for injurier efter udtalelser i 2010 om landbrugets rolle i lukningerne. Det er resultatet af den nu afgjorte ankesag, som foreningen Bæredygtigt Landbrug har ført, efter de allerede for et år siden tabte sagen i byretten. En vigtig sejr for ytringsfriheden, lyder det fra DN.

DR2 sender temalørdag om svin – produceret af landbrugets faste tv-selskab

15. november 2013
Når DR2 lørdag d. 16. november viser temalørdag om svin og den danske svineproduktion, er en stor del af aftenens program produceret af et tv-selskab, som i forvejen har leveret over 50 programmer om dansk landbrug – bestilt og betalt af landbruget selv.

Hønsene tager skraldet på Samsø

14. november 2013
DN Samsø og andre lokale ildsjæle på Samsø introducerer nu hønsehold som løsning på en del af den store mængde affald, der usorteret ryger direkte til forbrændingen. Samsø Hønselaug er et demonstrationsprojekt for organisk affald som hønsefoder. Projektet har fået støttemidler fra Miljøministeriets pulje for Grønne Ildsjæle.

Giftgrunde skal ryddes op

13. november 2013
Danmarks Naturfredningsforening vil have ryddet op på de mange forurenede grunde, der findes i Danmark. Vurderingen er, at der findes 29.000 mere eller mindre forurenede grunde og at det vil tage mindst 50 år at rydde op med de 400 mio. kr. om året, der i dag er sat af til indsatsen.

Shirley & Hinda – ny politisk dokumentarfilm om vækst

13. november 2013
Hvordan skaber vi fortsat udvikling og velstand uden at tappe kloden for resurser? Det spørgsmål stiller en ny dokumentar om to oldemødre, Shirley og Hinda, der har fået nok af at høre om økonomisk vækst som løsningen på samfundets problemer. De rejser derfor tværs gennem USA for at udfordre investeringsfolk, makroøkonomer og milliardærer.

Biodi-hvaffer-noget?

12. november 2013
Mere end halvdelen af danskere har aldrig hørt ordet biodiversitet. Men når de får at vide, at tab af biodiversitet betyder tab af dyre- og plantearter, synes de, at det er et alvorligt problem. Der er heller ikke mange danskere, som ved, hvad Natur 2000 er, og kendskabet i Danmark er mindre end i andre EU-lande, viser en ny meningsmåling fra de 28 EU-medlemslande.

Danmarks fredninger bliver endnu bedre

8. november 2013
I dag, 8. november 2013, offentliggjorde Danmarks Naturfredningsforening (DN), Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening en ny fælles handlingsplan for fredninger. Handlingsplanen skal skabe større sammenhængende naturområder og frede flere vigtige naturperler. DN glæder sig over udsigterne til flere sammenhængende naturområder, der vil sikre, at planter og dyr kan sprede sig.

Første bidrag til national naturfond er rullet ind

6. november 2013
Kontoen mangler, men alligevel er det første egentlige bidrag nu rullet ind til oprettelsen af en national naturfond. Danmarks Naturfredningsforening har fået opgaven med at passe på pengene indtil fonden er en realitet.

Miljøministeren lader træer ligge

5. november 2013
Mange af de træer, som blev blæst omkuld af den kraftige storm i sidste uge, får lov at blive liggende i skovbunden. Danmarks Naturfredningsforening glæder sig på skovenes vegne.

Salget af sprøjtegift på himmelflugt

5. november 2013
Stik mod alle intentioner stiger salget af sprøjtegifte voldsomt. Danmarks Naturfredningsforening ønsker håndfast regulering for at skåne natur og drikkevand mod giftene.

Struer Kommune arbejder for et bedre klima

1. november 2013
Tirsdag den 5. november skriver Struer Kommune under på en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening (DN). Dermed forpligter Struer Kommune sig til at nedbringe kommunens C02-udslip med mindst 2 procent årligt frem til år 2020.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?