Nyheder februar 2014

Forurening tvinger vandværker til at rense

28. februar 2014
I Danmark burde vi have rigeligt rent drikkevand. Men i otte danske kommuner er grundvandet så forurenet, at vandværker er tvunget til at rense det, før de sender det ud til forbrugerne.

Miljøøkonomiske vismænd glemmer miljøet

26. februar 2014
Danmarks Naturfredningsforening kritiserer Det Miljøøkonomiske Råd for ikke at inddrage natur og miljøgevinster i deres udregninger. Det skævvrider billedet af, hvilke indsatser der er nødvendige, mener foreningen.

Danskerne: Lidt gift i vandet er lidt for meget

26. februar 2014
To ud af tre danskere mener ikke, det er i orden, at der er rester af sprøjtegift i drikkevandet, selvom det er under myndighedernes grænseværdier. Det viser en meningsmåling fra TNS Gallup, samtidig med at der sker flere og flere fund af giftrester i grundvandet.

Tjek din lokale fredning ud

19. februar 2014
Få en god naturoplevelse og gør en forskel for et fredet naturområde. Danmarks Naturfredningsforening inviterer naturglade danskere til Fredningstjek allerede fra april måned.

Appel til statsministeren om naturfond

19. februar 2014
De store grønne organisationer appellerer nu til statsminister Helle Thorning-Schmidt om at sikre, at regeringen ikke taber Den Nationale Naturfond på jorden. Det sker efter regeringens udspil til, hvordan den nye fond skal se ud har fået en af de store almennyttige fonde til at true med at trække støtten til fonden.

Kystlandskabet er alle mands eje

12. februar 2014
Der er igen politisk pres på at kunne udnytte de danske kyster. Men Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til at fastholde den gældende lovgivning: De danske kyster er unikke og tilhører alle danskere.

Staten må ikke sætte sig på ny naturfond

10. februar 2014
Opbakning til Den Danske Naturfond vakler. En af de store private bidragsydere truer med at trække støtten til fonden med mindre, naturfonden får sin egen konto og bliver uafhængig af politiske interesser. Danmarks Naturfredningsforening advarer regeringen mod at tabe initiativet på jorden.

Lokal DN'er står bag biodynamisk forsøgshave i Greve

7. februar 2014
Gennem de sidste to år har Carsten Oddershede sammen med bestyrelsen i DN Greve arbejdet på at få etableret en biodynamisk forsøgshave i Greve. Nu har han grønt lys til haven og dertil en bevilling fra Greve Kommune på 200.000 kr. til oprettelse af forsøgshaven, der skal dokumentere sundhedsfordelene ved biodynamisk dyrkning.

Staten sælger værdifuldt naturområde

5. februar 2014
NaturErhvervstyrelsen har nu solgt Sandmosen ved Tranum i Nordjylland. Danmarks Naturfredningsforening er urolige for eng- og moseområdets følsomme natur men håber, at de nye ejere vil være med til passe på de sårbare arter.

Danske forskere til Sargassohavet for at se på åle-babyer

4. februar 2014
Danske biologer skal lede en ekspedition, der vil klarlægge, hvad der er årsag til ålens tilbagegang. Resultatet bliver muligvis fredning af den europæiske ål.

DN: Nye grønne ministre skal skabe resultater

3. februar 2014
Danmarks Naturfredningsforening ønsker tillykke til den nye miljøminister og den nye klimaminister. Sammen med den relativt nye fødevareminister Dan Jørgensen, S, har Kirsten Brosbøl, S, og Rasmus Helveg Petersen, R, netop nu alle tiders chance for at gøre en skelsættende indsats for natur, miljø og klima.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?