Nyheder juni 2014

Stadigt tyndere vandplaner skal en tur i manegen. Igen

30. juni 2014
Miljøministeriet sender de stærkt forsinkede og nu også devaluerede vandplaner i en fornyet 8 ugers høring. Vandplanerne er nu snart fem år forsinkede og natur og miljø er taberne.

Holbæk Fælled er nu fredet

30. juni 2014
I 2009 foreslog Danmarks Naturfredningsforening at frede Holbæk Fælled. En ny lokalplan tillod byggeri, og naturområdet risikerede dermed at blive bebygget.

DN kæmper videre mod skifergas

26. juni 2014
På trods af en erklæret politik om at udfase fossile brændsler ser regeringen stiltiende på, at der nu kan prøvebores efter et af de mest kontroversielle fossile brændsler i Nordjylland. Danmarks Naturfredningsforening kæmper videre mod det udvindingen fordi, det kan medføre uoverskuelige konsekvenser for natur og miljø.

Kirkeuglen hjælpes tilbage

25. juni 2014
Projekt ”Hjælp Kirkeuglen” har fået flere kirkeugler til at overleve i Danmark. Skal bestandes øges, kræver det en håndsrækning fra landmænd og frivillige.

Vadehavet og Stevns Klint blandt verdens naturarv

25. juni 2014
FN-organisationen UNESCO har i denne uge sat Stevns Klint og den danske del af Vadehavet på listen over vigtig verdensarv.

Engfugles beskyttede ynglepladser står nu i gylle

24. juni 2014
Danmarks Naturfredningsforening presser på for at få en løsning for den strid, der er mellem at bevare en nationale naturskat i Vestjylland og den modvillige kommune, der ikke formår at løfte sit myndighedsansvar overfor lokale landmænd i området. Netop disse dage spredes gylle på de beskyttede engarealer i Værnengene, hvor sjældne engfugle nu skulle yngle.

Giftfri zoner nær vandboringer på vej

22. juni 2014
Inden næste års Folkemøde skal Folketinget have fundet penge til at betale landmænd for at lade være med at bruge sprøjtegift på 20.000 hektar, som ligger lige der, hvor drikkevandet dannes, siger medlemmer af miljøudvalget.

VIDEO: Danmarks Naturfredningsforening på Folkemødet

18. juni 2014
På Folkemødet var Danmarks Naturfredningsforening med og arrangerede blandt andet debatter på Grøn Scene og morgenløb for politikerne i den skønne natur omkring Allinge. Hør her præsident Ella Maria Bisschop-Larsen fortælle, hvad en grøn organisation får ud af at deltage i den store politik-festival.

1500 danskere deltog i Kystvandringen

18. juni 2014
De smukke danske kyster kunne i søndags opleves på 31 ruter fordelt over hele landet med guider fra Danmarks Naturfredningsforening. 1500 deltog i vandringen langs kysterne.

Fjällräven støtter Naturens Dag

18. juni 2014
Naturens Dag, søndag den 14. september 2014, inviterer Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets alle danskere, børn og voksne ud i naturen. Igen i år bliver dagen hjulpet godt på vej af Fjällräven, som støtter ved at markedsføre dagen med t-shirts og bannere til alle arrangører og store udendørs reklamer.

Vil regeringen gøre landbruget lidt grønnere?

18. juni 2014
Chancen er der nu. Regeringen beslutter disse dage om der skal knyttes krav om en grønnere produktion til en lille del af de penge, samfundet hvert år giver landbruget. Pengene skal blive i erhvervet, men målrettes en mere skånsom drift, der samtidig løfter natur og miljø.

VIDEO: Skaarup og Thulesen Dahl: Vi vil gerne støtte det vigtige arbejde

16. juni 2014
De første politikere stod klar ved startlinjen på kajen i Allinge allerede før klokken syv, da Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse på Folkemødet inviterede til Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb. Se video fra arrangementet her.

Skifergas til Folkemøde-debat

14. juni 2014
Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal producere skifergas i Danmark, spørger Danmarks Naturfredningsforening i dag på Folkemødet på Bornholm i en debat med Folketingets klima- og miljø-ordførere, Nordsøfonden, Frederikshavn Kommune og klimatænketanken Concito.

Nordisk Råds natur- og miljøpris kan ende i Økologiske Lejre

13. juni 2014
Lejre Kommune er netop blevet nomineret til Nordisk Råds natur- og miljøpris. 11 folketingspolitikere og ledende figurer i den grønne verden har indstillet Lejre Kommune og specifikt projektet Lejre - Den Økologiske Kommune, som Danmarks Naturfredningsforening har taget initiativ til.

Politikere på hård morgentur i Bornholms smukke natur

13. juni 2014
Der var kamp på både hastighed og paratviden, da blandt andre nogle af landet mest kendte politikere på Folkemødet fredag morgen deltog i Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb, som bød på nogle imponerende præstationer.

Rent vand - hvem betaler?

12. juni 2014
Vores nok vigtigste naturressource, det rene grundvand, som vi pumper op og direkte ud til hanerne, trues af forurening. Danskerne ønsker bedre beskyttelse, men hvem skal betale? Det gives der forskellige bud på, når Danmarks Naturfredningsforening og DANVA fredag på Folkemødet afholder debat om prisen for rent vand.

Den vilde natur til debat

11. juni 2014
Store pattedyr som ulv og vildsvin indvandrer til Jylland, og bison, vildheste og bævere genintroduceres flere steder i den danske natur. Men hvor langt skal vi gå for at give plads til dyr, der for længst er uddøde? Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Jægerforbund inviterer til debat på Folkemødet om den vilde natur.

Nye hjemmesider guider dig til naturoplevelser

11. juni 2014
Danmarks Nationalparker har fået nye hjemmesider, så det nu er lettere at finde aktiviteter og oplevelser i nationalparkerne.

DN: Vi skal have færre svin

11. juni 2014
Dårlig dyrevelfærd, ødelagt natur, beskidt miljø, MRSA, underskud, tab af job og enorm gæld. Sygdomstegnene i den nuværende svineproduktion er så stærke, at selv det traditionelt landbrugsglade Christiansborg nu må begribe, at vi selvfølgelig skal have færre og ikke flere svin. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, der peger på færre svin og fokus på kvalitet.

Grønne organisationer vækker større tillid end landbruget

11. juni 2014
De grønne organisationer kæmper for en rig natur, et sundt miljø og ordentlig dyrevelfærd. Det værdsætter danskerne, viser en ny undersøgelse, foretaget af Altinget.dk. Her svarer danskerne, at de har større tillid til de grønne organisationer, end de har til landbruget, som kæmper landmandens sag.

Nu bliver det nemt at hjælpe naturen

10. juni 2014
En ny mobil hjemmeside gør det nemt og sjovt at registrere de dyr og planter, du møder i det danske sommerlandskab. Og dine registreringer kan være til stor hjælp for naturen.

Nordea-fonden støtter Naturens Dag

4. juni 2014
Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser, hvor alle danskere, børn og voksne, bliver inviteret ud i naturen. I år bliver Naturens Dag hjulpet godt på vej af Nordea-fonden, som støtter med 1,1 mio. kr.

Politikerdyst: Hvem er hurtigst - og klogest på natur og sundhed?

4. juni 2014
På Folkemødet 2014, den store politik-festival, som i år for fjerde gang inviterer organisationer og politikere til Allinge på Bornholm, arrangerer Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse sammen et Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb. En lang række af Danmarks mest kendte politikere sendes ud på ruten.

Vores kød er for billigt

4. juni 2014
Danskerne spiser dobbelt så meget kød som japanerne og væsentligt mere end nordmændene. Vores kød er så billigt, at vi har råd til at spise det hver dag. Konsekvensen er blandt andet slid på naturen og et dybt fodaftryk i det globale CO2-regnskab.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?