Nyheder juli 2014

Landbrugsstøtten bliver lidt grønnere

31. juli 2014
Ved at udnytte fleksibiliteten i EU’s landbrugsstøtte er døren nu åbnet for at skabe mere økologi, mere natur og dermed en grøn omstilling af landbruget.

Flyt penge fra landbrugsstøtten til natur og miljø

30. juli 2014
Hvis Danmark skal leve op til de internationale krav og til regeringens egne mål for natur og miljø, kan pengene til arbejdet sikres ved at overføre 15 procent af EU’s landbrugsstøtte til landdistriktsprogrammet.

Regeringen presser presset natur og miljø

15. juli 2014
Danmarks Naturfredningsforening stiller sig stærkt kritisk overfor regeringens utvetydige nedprioritering af natur og miljø til fordel for en øget landbrugsproduktion. Det er det værste anslag mod natur og miljø i årtier og overgår den tidligere regerings mangel på indsats, mener foreningen.

For en milliard kroner grønne muligheder

10. juli 2014
Regeringen skal senest 1. august indberette til EU-Kommissionen, hvor meget af den danske landbrugsstøtte, der fremover skal knyttes grønne krav til. Danmarks Naturfredningsforening siger 15 procent, men regeringen er splittet internt om fordelingen. Læs DN’s opfordring til politikerne herunder.

Kvælstof regner ned over Danmarks natur

6. juli 2014
Den danske natur får en sørgelig topplacering som en af Europas mest forurenede og visse steder regner der årligt mere end 40 kilo kvælstof ned fra luften per hektar natur. Og intet i de nuværende indsatser gør, at situationen ændrer sig de næste tiår. Det viser en ny rapport fra EU’s Miljøagentur, EEA. Landbrug, transport og industri er hovedsynderne.

Frivillige giver Kildeengen en hånd

4. juli 2014
Hvert år samles frivillige med leer og river til den årlige høstfest på Kildeengen i Bidstrup skovene ved Hvalsø. Det er både godt for engens mangfoldighed af blomster og sommerfugle, og det er en hyggelig dag for hele familien.

Genanvendelse: Danmark skal op i gear

3. juli 2014
De danske kommuner planlægger netop nu, hvordan de kan nå regeringens mål om at genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet i 2022. I dag fulgte EU Kommissionen op med et forslag om, at tallet skal op på 70 procent i 2030. Dermed skal Danmark op i et helt andet gear, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Jo flere svin – jo større fare for resistente bakterier for naboen

2. juli 2014
Der er for mange svin i Danmark og konsekvenserne bliver stadigt tydeligere, mener Danmarks Naturfredningsforening efter nye tal viser, at jo flere svin i nabolaget – jo større for risiko for at blive smittet med resistente bakterier fra svinestaldene.

Grønne løsninger i økonomisk modvind

2. juli 2014
Debatten om med hvilken hast, samfundet skal omstille sig til en grøn og mere bæredygtig produktion, kører på højtryk. Senest har tænketanken Cepos i netavisen Altinget argumenteret for, at den grønne omstilling bæres af en langt større lobby-indsats end den traditionelle industris og at de grønne løsninger er langt dyrere end de traditionelle. Det er skudt helt ved siden af, skriver Danmarks Naturfredningsforening i et debatindlæg til Altinget. Se dele af det her.

En naturperle er fredet for altid

2. juli 2014
Mellem Aarhus og Skanderborg ligger en sand perle af et landskab med store naturværdier, kulturhistorie fra oldtiden og spændende geologi fra seneste istid.

100 frivillige tjekker 100 fredninger

1. juli 2014
I denne uge går frivillige over hele landet i gang med at undersøge 100 fredede naturområder for at beskrive deres tilstand

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?