Nyheder august 2014

DN: Uhørt lave ambitioner for Danmarks vand

29. august 2014
Fisk, fugle og frøer lider under forurening med blandt andet kvælstof fra Europas mest intensive landbrug. Derfor skal der ryddes op, men det er lykkes landbruget at få regering efter regering til at udhule eller droppe indsatserne i de planer, der nu har været fem år undervejs. I dag er kun skelettet tilbage af de oprindelige indsatser.

27.000 underskrifter afleveret til miljøministeren

27. august 2014
Underskrifterne fra Danmarks Naturfredningsforenings kampagne for bedre beskyttelse af grundvandet er nu overrakt til miljøministeren. Tusindvis af bekymrede danskere kræver et udvidet forbud mod sprøjtegifte, hvor der hentes drikkevand op fra undergrunden.

Storkens spisekammer netop fredet

27. august 2014
Naturen og det åbne landskab i Værebro Ådal er netop blevet fredet. Med 11 kilometer nye stier får borgerne bedre adgang til den smukke ådal, og dyre- og plantearter bevares for eftertiden i området, der giver føde til et af Danmarks få ynglende storkepar.

Limfjorden hårdt ramt af iltsvind

27. august 2014
Flere af de danske fjorde er i år hårdt ramt af iltsvind. Limfjorden oplever det værste iltsvind i 15 år.

DN: Øresund skal beskyttes

27. august 2014
Danmarks Naturfredningsforening ønsker at få udpeget Øresund som havreservat for at sikre, at det unikke marine miljø ikke ødelægges. Det rige havområde trues i dag af sandsugning med de omfattende skader på naturen, det medfører.

Vind billetter til dokumentaren ”Så meget godt i vente”

27. august 2014
Ny dokumentarfilm om en idealistisk landmands kamp mod myndighederne har premiere landet over. Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening kan deltage i lodtrækning om 2 x 2 billetter

Naturen gemt til forhandlinger om finansloven?

26. august 2014
De grønne udspil må være gemt til finanslovsforhandlingerne, fastslår Danmarks Naturfredningsforening efter at have set regeringens udspil til finanslov 2015. Her er der stort set intet sat af til naturen, selvom den er en af Europas mest pressede og regeringen endda selv har været med til at øge presset.

Antibiotika til svin har ikke noget med syge dyr at gøre

26. august 2014
Det høje forbrug af antibiotika i konventionelle svinestalde, der er skyld i MRSA-epidemien, handler ikke om syge grise. Men om et produktionssystem, hvor man tager smågrisene alt for tidligt fra deres mor.

Finanslovforslag 2015: Stadigt færre midler til naturen

25. august 2014
Det er sidste udkald, hvis denne regering skal afslutte denne regeringsperiode med mere end blot tomme grønne løfter. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening betydelige forventninger til det, der bliver denne SR-regerings sidste finanslovsforslag.

Kommende sjællandsk nationalpark har stort potentiale

21. august 2014
Danmarks Naturfredningsforening hilser en kommende sjællandsk nationalpark velkommen. En udpegning af en Nationalpark Skjoldungernes Land vil være et vigtigt redskab til sikre og udvikle naturen bedre, mener foreningen, der glæder sig over, at det store arbejde fra lokale ildsjæle ser ud til at bære frugt.

Over 130.000 børn skal finde vej ud i naturen

21. august 2014
Rekord mange børn tager snart på udflugt i naturen i en uges optakt til den landsdækkende mærkedag Naturens Dag. I år fejres Naturens Dag søndag den 14. september, hvor både børn og voksne er inviteret ud på store naturoplevelser.

#naturensdag: Vind en stjernekikkert

20. august 2014
Tag familien, vennerne eller hele din skoleklasse med ud i naturen og skyd løs med mobilkameraet. Danmarks Naturfredningsforening (DN) udlodder stjernegode præmier i forbindelse med Naturens Dag.

Vil du give en naturoplevelse?

14. august 2014
Så tilmeld et arrangement på naturensdag.dk. Naturens Dag afholdes søndag den 14. september og er en årligt tilbagevendende begivenhed, der sidste år fik over 70.000 danskere ud i naturen.

Hvor blev Den Danske Naturfond af?

13. august 2014
Danmarks Naturfredningsforening hilser SF’s ønske til Finansloven om en milliard kroner til naturen velkommen – naturen har brug for det. Men foreningen efterlyser samtidig den fond, der skal omsætte midlerne til gavn for naturen. Den Danske Naturfond blev vedtaget på sidste års Finanslov, men er endnu ikke en realitet.

Klagenævn: Pas bedre på drikkevandet

13. august 2014
Nu får Aarhus Kommune lejlighed til at overveje endnu en gang, om det er en god idé at placere et affaldsanlæg, der håndterer farlige kemikalier, oven på århusianernes sårbare drikkevand i Trige. Det har Natur- og Miljøklagenævnet bestemt i en afgørelse fra juli, hvor man giver DN og en række borgergrupper ret i, at der skal gennemføres en såkaldt VVM, vurdering af virkninger på miljøet.

Få et naturkick inden sommeren er forbi

11. august 2014
Vi venter på den hele året, og nu er den ved at gå på held. Skal du have det sidste ud af sommeren og de lange, lyse dage, så har Danmarks Naturfredningsforening fundet et par vilde ture frem til dig og din familie.

Kun hvert niende barn i skolefrugt-ordningen får økologisk frugt

11. august 2014
Sidste år fik 54.000 danske børn frugt eller grønt gennem skolefrugtordningen, men kun 6.000 - eller hver niende - fik økologisk frugt. Det viser en opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen, som administrerer ordningen.

Skanderborg Festival så bort fra manglende tilladelse

8. august 2014
Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Skanderborg gjorde i god tid indsigelse over, at Skanderborg Festival ville overskride naturbeskyttelsesloven ved at anlægge teltpladser tæt på Skanderborg Sø.

Tyskland er ikke et forbillede for kvælstofregulering i Danmark

7. august 2014
EU-kommissionen opfordrer på det kraftigste Tyskland til at bekæmpe forurening af vandmiljøet, der skyldes en alt for lempelig regulering af kvælstof i tysk landbrug. I Danmark kan vi heller ikke tillade os at slække på restriktionerne.

Danskerne vil have lavere moms på økologi

6. august 2014
Et stort flertal i befolkningen vil gerne have sænket momsen på sund mad og økologiske varer, viser en nyligt offentliggjort meningsmåling. Politikerne afviser.

Protestlejr mod skifergas fortsætter kampen

6. august 2014
Netop nu er det franske energiselskab Total i gang med at forberede en prøveboring ved Dybvad i Vendsyssel. En protestlejr er skudt op på nabogrunden, og Danmarks Naturfredningsforening har fanget initiativtager til lejren Jan Rosenkrantz fra Skifergas Nej Tak for en opdatering af udsigten fra teltpælene.

Randzoner reduceres - igen

1. august 2014
Regeringen indskrænkede i går ganske upåagtet randzonerne med yderligere ti procent. Det skete ved at nedsætte randzonebredden fra ti meter til ni meter med en begrundelse om, at de besluttede 25.000 hektar randzoner ikke rækker til mere.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?