Nyheder november 2014

Laksen kan ikke tåle røgen

26. november 2014
Efter fald i koncentrationen af miljøgiften dioxin i østersølaksen i 2011, er indholdet i den populære spisefisk igen steget. Eftersom især luftforurening menes at være kilden, er det en dårlig idé at brænde farligt affald på almindelige forbrændingsanlæg, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Øko-kommunen er blevet voksen

25. november 2014
I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening har Lejre Kommune gennem tre år arbejdet på at skabe en økologisk kommune. Nu viser resultaterne sig.

Smukt og dramatisk landskab fredes

20. november 2014
Det smukke og dramatiske landskab ved Stensballe i Horsens sikres nu med en fredning.

Følg @Danmarksnatur på Instagram

18. november 2014
Frisk på billeder? Danmarks Naturfredningsforening er aktiv på foto-appen Instagram, hvor du kan følge med i foreningens arbejde og aktuelle historier inden for temaerne natur, miljø og forbrug – alt sammen via billeder.

I kødet på antibiotika

18. november 2014
I dag er det Europæisk Antibiotikadag, og en hel uge frem sætter 43 EU-medlemslande fokus på antibiotika i fødevarer. I Danmark er Forbrugerrådet TÆNK, Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Naturfredningsforening gået i kødet på overforbruget af antibiotika i landbruget.

Miljøministeren og 200 naturfolk kommer til Holstebro

17. november 2014
I weekenden den 22. og 23. november samles mere end 200 naturinteresserede fra hele landet til generalforsamling i Holstebro Musikteater.

Flot Naturplan – med stort potentiale

17. november 2014
Naturplan Danmark er en flot plan med stort potentiale. Danmarks Naturfredningsforening skriver i sit høringssvar, hvordan dette potentiale kan indløses. Blandt andet skal der nedsættes et nationalt Naturråd, der skal sikre fremdriften, mener foreningen

Flere danskere skal mærke naturen

14. november 2014
Færre end hvert fjerde barn er dagligt ude at lege i naturen, og kun hvert tredje barn er i naturen flere gange om ugen, viser undersøgelse foretaget af Danmarks Naturfredningsforening. Nu får Naturens Dag en millionstøtte af Nordea-fonden til at invitere danskere ud på endnu flere aktiviteter i naturen de næste par år.

Grisenes utopia

14. november 2014
De glade grisebasser smeltede vores hjerter, da vi besøgte dem på Hestbjerg Økologi i Holstebro. Lige dele passion og vision driver værket, og det lyste ud af svinebonde såvel som de lyserøde pattegrise.

Se billederne: Biografen skiftet ud med biodynamisk visit

10. november 2014
I søndags fik københavnske biografgængere en anderledes oplevelse under dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX, da de skiftede de bløde sæder ud med en udflugt til Thorshøjgaard.

EU-dom: Danmark sylter miljøkrav

6. november 2014
Danmark har netop modtaget en dom af EU-Domstolen for at have undladt at gennemføre de vandplaner, der skulle sikre det danske vandmiljø. I fem år er planerne blevet forhalet og udskudt af landbrug og politikere. Nu må al snak om Danmark som EU's miljøduks forstumme, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Gymnasieelever fjernede farlig blomst fra Kalvebod Fælled

6. november 2014
Elever fra Ørestad Gymnasium gjorde en forskel for naturen, da de i selskab med Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen fjernede den invasive staude gyldenris fra Kalvebod Fælled. Anledningen var Gør en forskel dag.

Skifergasdebat og film på CPH:DOX

5. november 2014
Mandag den 10. november kan man på dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX i København blive klogere på skifergas. På festivalen kan man både se dokumentaren Unearthed, samt høre Danmarks Naturfredningsforenings energi- og miljøpolitiske ekspert, Sine Beuse Fauerby, give sit input til debatten om skifergas i Danmark.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?