Nyheder januar 2015

Skotterne siger nej til skifergas – Danmark bør følge efter

29. januar 2015
Skotland har netop meddelt, at man vil sætte en stopper for udvinding af skifergas. Danmark bør også sige nej til skifergas, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Ny undersøgelse: Kun hver fjerde kommune har en strategi for biodiversitet

28. januar 2015
Regeringen har lagt en stor del af ansvaret for at stoppe tilbagegangen i biodiversiteten over til kommunerne. Men der er hverken krav til eller rammer for kommunernes arbejde. En undersøgelse, DN har foretaget, viser, at kun 24 kommuner har en klar plan for, hvordan de vil løse opgaven.

Medlemmer kan søge om legat til ferie

28. januar 2015
Medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening kan søge Merrilds Ferielegat til ferieophold i Danmark. Ansøgningsfristen er den 20. april.

Den Danske Naturfond er nu i gang

28. januar 2015
Den Danske Naturfond er i dag gået i gang med arbejdet for naturen. Det glæder Danmarks Naturfredningsforening, der ser frem til, at naturen kommer i centrum.

Et stykke istid er fredet

28. januar 2015
Vil du vandre en tur på en af istidens højdedrag og forestille dig smeltevandsfloderne skære sig ind i landskabet? Så kan dit næste udflugtsmål være Søheden Skov i Nordjylland, som netop er blevet fredet. Søheden Skov tilbyder en unik naturoplevelse for hele familien.

Ulven er ikke alene om at tage husdyr. Familiehunden jager med

27. januar 2015
Det kan godt være, at Lady er den mest nuttede hund derhjemme. Men i naturen skal får og geder vogte sig ligeså meget for en fritgående Lady som for ulven. Det viser nye tal fra Naturstyrelsen.

Årets grønne Landmand: En mangfoldig natur er win-win

21. januar 2015
Mogens Anholm fra Røsnæs ved Kalundborg har X-factor. Titlen som årets grønne landmand har han opnået ved at forene landbrug og natur i én symfoni. Nu håber han på at påvirke fremtidens landbrug i Danmark til at øge naturens mangfoldighed.

Naturen vandt i Vedbæk

19. januar 2015
Det tog fire år at frede det smukke naturområde ved den gamle Forsvarskommando i Vedbæk i Nordsjælland. I december måned landede afgørelsen som en julegave i postkassen måned hos de to lokalafdelinger af DN, der foreslog fredningen. De glæder sig over afgørelsen og ser frem til, at naturen kan få hjælp til at folde sig ud.

Drop Nationalpark Kongernes Nordsjælland

18. januar 2015
Skal en stor nationalpark bestå af grisestalde, grillbarer og grantræer? Eller skal en ny nationalpark indeholde noget af landets ypperste natur med grønne ådale, dybe løvskove og vide sletter?

Nu skal Stevns Klint fredes

16. januar 2015
Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening går nu sammen om at frede Stevns Klint.

Gamle husdyr skal skabe rigere natur i landbruget

14. januar 2015
Sortbroget Dansk Landracesvin, Rød Dansk Malkerace og Dansk Landhøne. Den 24. januar stiftes foreningen Biodiversitetsgårde i Danmark, der skal være paraplyorganisation for gårde, der holder gamle danske husdyrracer. Et af formålene er at styrke den biologiske mangfoldighed.

Underskriftsindsamling: Nej til en syg svineproduktion

14. januar 2015
Danmarks Naturfredningsforening samler underskrifter ind for at sætte fokus på en syg svineproduktion.

Område med orkideer skal fredes nu

7. januar 2015
Nu gennemfører Danmarks Naturfredningsforening (DN) sine fredningsplaner for et kuperet naturområde på 62 hektar ved Tømmerup Banke i Kalundborg, et område der længe har stået foreningens hjerte nært. Tømmerup Banke og den vigtige botaniske lokalitet, Klokkerhøj, skal fredes inden det er for sent, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Brug låget og genanvend

7. januar 2015
Danmarks Naturfredningsforening er rigtigt glade i låget. Årsagen skal findes i Bilka og Arla Harmonie, der giver deres kunder en rigtig god mulighed for at tænke på natur og miljø ved at indlevere plasticlåg fra mælkekartonerne.

MRSA er blot endnu et symptom på en syg svineproduktion

6. januar 2015
Kronik i Jyllands-Posten: Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse vil have fjernet kilden til svine-MRSA: Den syge produktionsform. Massive miljøproblemer, resistente bakterier i fødevarer og på sygehuse, og dyr, der lider og medicineres, selvom de ikke er syge. Det er en høj pris at betale for en svineindustri, som heller ikke er økonomisk bæredygtig. Tiden er inde til at producere grise på en anden måde.

Økologi er godt for naturen

5. januar 2015
Danmarks Naturfredningsforening ønsker tillykke med det succesrige danske Ø-mærke. Foreningen foreslår, at regeringen i langt højere grad end i dag inddrager økologisk landbrugsdrift som et middel til at sikre det rene vand, bedre dyrevelfærd og en rigere natur

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?