Nyheder februar 2015

Danmarks fjerde nationalpark hedder Skjoldungernes Land

27. februar 2015
Danmark Naturfredningsforening ønsker tillykke med den fjerde danske nationalpark. Foreningen håber, at Nationalpark Skjoldungernes Land på Sjælland vil få det danske nationalparkprojekt til at træde i karakter.

Kan Danmark blive 100 procent økologisk?

27. februar 2015
Danmarks Naturfredningsforening har lavet et regnestykke, der viser, at det hverken vil koste arbejdspladser eller indtjening i landbruget at omlægge til 100 procent økologi.

Hærvejskomiteens nye undersøgelse viser ikke noget nyt

26. februar 2015
I dag præsenterede Hærvejskomiteen sin seneste undersøgelse af erhvervslivets interesse i en midtjysk motorvej. En undersøgelse med store svagheder, påpeger Danmarks Naturfredningsforening (DN), der ikke mener, Hærvejskomiteen kommer med valide argumenter.

Drikkevandet skal beskyttes bedre

26. februar 2015
Det Miljøøkonomiske Råd konkluderer i ny rapport, at der er behov for at beskytte drikkevandet bedre mod sprøjtegift

Venstre-udspil er kysttyveri

25. februar 2015
Det er rent kysttyveri, hvis strandbeskyttelsen ophæves og der bygges ved strand og vandkant. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, der kalder et nyt udspil fra Venstre om at lempe på strandbeskyttelsen for en mulig vindersag for nogle få, men en tabersag for nationen.

Konference sætter fokus på grønnere landbrug

25. februar 2015
Hvor meget natur kan vi egentlig få ud af økologisk landbrug? Og hvad er barriererne for mere økologi i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som Danmarks Naturfredningsforening sætter på dagsordnen, når der fredag den 27. februar holdes konference om ideer til nye veje for landbruget.

En halv million har set film om økologi

23. februar 2015
Efter mindre end en uge på de sociale medier er Danmarks Naturfredningsforenings tegnefilm om økologi blevet set en halv million gange. Stadigt flere vælger at se og dele filmen i deres netværk.

Ny lov: Ophør for brug af gift i naturen

19. februar 2015
Bier, blomster og pattedyr får det bedre i fremtiden. I alle fald hvis den lovgivning, der i dag er blevet vedtaget i Folketinget får lov at stå også efter et valg. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, der hilser et nyt grønt danmarkskort velkomment og takker for det nye forbud mod at bruge sprøjtegifte og gødning i beskyttet natur.

Nye lokale naturråd

19. februar 2015
Miljøminister Kirsten Brosbøl vil oprette en række lokale naturråd. Rådene skal sikre lokal forankring, når Naturplan Danmark de kommende år skal rulles ud over landet. Også Danmarks Naturfredningsforening har efterspurgt lokale naturråd sammen med et nationalt naturråd.

DN lancerer film om økologi

18. februar 2015
I dag lancerer Danmarks Naturfredningsforening filmen Mere Økologi. Filmen henvender sig først og fremmest til forbrugerne med budskabet om at vælge økologi til gavn for natur og miljø.

Store Åmose igen i spil til naturgenopretning

16. februar 2015
Danmarks Naturfredningsforening hilser regeringens forslag om en naturgenopretning af Store Åmose på Sjælland velkommen. Foreningen håber, at det denne gang vil lykkes beslutningstagerne at sikre en af Europas vigtigste moser. Regeringen vil afsætte 45 mio. kr. til formålet.

Ny undersøgelse: Natur bevarer liv på landet

12. februar 2015
Mens politikerne vil give lods for mere byggeri på landet, viser ny undersøgelse, at landboerne bor på landet på grund af nærhed til naturen. Danmarks Naturfredningsforening anbefaler politikerne at lytte til borgerne i stedet for at bygge løs i landdistrikterne.

Renere vand giver færre edderfugle

11. februar 2015
Årtiers indsats for renere vand i Europa begynder nu at bære frugt. I takt med, at landbruget bruger mindre gødning, er havet blevet renere. Det ses blandt andet af, at antallet af edderfugle nu begynder at finde et naturligt leje. Årsagen er, at fuglenes foretrukne føde, muslinger, ikke længere er så talrige. DN opfordrer til at holde fast i miljøkravene til landbruget.

Alarmerende højt tal for gift i danske rovdyr

8. februar 2015
Nye tal viser, at 99 procent af alle danske rovdyr, der lever af gnavere, er inficeret med dødelig muse- og rottegift. Miljøministeren må stoppe spredningen af antikoagulante muse- og rottegifte, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Økologien buldrer frem – men det økologiske landbrugsareal halser bagefter

5. februar 2015
Flere og flere køber økologi, men der bliver færre økologiske marker i Danmark, viser ny statistik-samling fra Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse.

Affaldsstrategi mangler stærke virkemidler

4. februar 2015
Regeringens nye strategi for affald genbruger gamle penge og mangler stærkere virkemidler, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Tvekønnet sommerfugl er smuk ved en fejl

4. februar 2015
Det er ikke en fordel at være aparte i naturen. Det oplever de ganske få sommerfugle, der er såkaldt gynandromorphe. De er på én gang han og hun og et fantastisk syn. De kan bare ikke bruge det til noget.

Vi vil betale til naturfond af egne lommer

3. februar 2015
Altinget har spurgt, og danskerne har svaret. Mere end hver fjerde er klar til at betale et mindre beløb til naturfonden af egen lomme.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?