Nyheder marts 2015

Få en vild mår i fryseren

31. marts 2015
De er bittesmå, vævre og anes som skygger på vejbanen eller i naturen. Men nu skal vi vide mere om lækatte, ildere og brude. Derfor indsamles der trafikdræbte mårdyr og du kan være med.

Bliv naturens superhelt for en dag

30. marts 2015
#befrinaturen. Du får titlen som dagens naturhelt ved at hashtagge dine billeder på Instagram under Affaldsindsamlingen.

Økologisk film rammer danske biografer

27. marts 2015
Skal du snart i biografen? Danmarks Naturfredningsforenings populære tegnefilm om økologi vil måske spise to minutter af din tid. Nyd filmen.

Velduftende virksomhed samler skrald

26. marts 2015
Til hverdag er hænderne pinligt rene, men lidt smuds fik de ansatte fra The Body Shop under neglene, da de samlede affald i naturen.

Klimaminister indstiller DN til nordisk naturpris

25. marts 2015
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen indstiller Danmarks Naturfredningsforening til nordisk natur- og miljøpris for arbejdet med klimakommuner

Klimakommuner plantede Danmarks første borgmesterbryn

23. marts 2015
Der var ny skov på programmet, da borgmestre fra Danmarks Naturfredningsforenings klimakommuner mødtes i Slagelse i mandags. Dagen bød også på et møde med Klimaminister Rasmus Helveg Petersen.

Ella Maria Bisschop-Larsen genvalgt som præsident i DN

21. marts 2015
Det er kærlighed til naturen, der driver værket, når Ella Maria Bisschop-Larsen igen sætter sig i spidsen for Danmarks største grønne organisation. Bisschop-Larsen er genvalgt til præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Det skete på foreningens repræsentantskabsmøde i Faaborg lørdag.

Ny landsdækkende kampagne om sprøjtegift i haver

20. marts 2015
Hvordan får man gjort kål på ukrudt og skadedyr – uden at bruge sprøjtegift? Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk økologi lancerer ny kampagne med tips og tricks til en flot have uden gift.

Stor udvidelse af svinefarm direkte i strandkanten

19. marts 2015
Skal en stor svinefarm kunne fordoble produktionen af svin direkte ned til Limfjorden? Nej, mener Danmarks Naturfredningsforening, der ønsker en stramning af loven om beskyttelse af stranden. Foreningen anser det som ude af trit med moderne naturbeskyttelse, at landbruget kan opføre nye store produktionsanlæg klods op af beskyttet natur.

Kandidater søges til ny pris om bynatur

18. marts 2015
Kender du et projekt, der skal indstilles til ny pris om bynatur? Prisen vil kåre de bedste eksempler på, hvordan man kan fremme natur og grønne områder i de danske byer. Ansøgningsfristen er den 30. april.

COOP tror på Ø’et

18. marts 2015
Toppen af prisen på økologisk frugt og grønt er barberet af. COOP imødekommer forbrugerne med billigere økologi og efterlyser investeringer i landbruget.

Kommuner sylter naturafgørelser

18. marts 2015
Det er ikke sjældent, at Danmarks Naturfredningsforening må klage over det samme overgreb på natur og miljø både to og tre gange. Simpelthen fordi kommunerne ikke efterkommer Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser.

Rekord: 90.000 børn skal samle affald i naturen

16. marts 2015
Et forbløffende højt antal børn er tilmeldt Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Der er lagt i affaldsposen til et brag af en forårsrengøring.

Skole brugte låget og tog gevinst

11. marts 2015
Flittige børn fra Spjald Skole har sorteret plastiklåg fra deres skolemælk og vundet et gavekort på 2.000 kroner. Et samarbejde mellem Arla Harmonie, Bilka og Danmarks Naturfredningsforening sætter fokus på genanvendelse af emballagen.

Pas på! Uglerne kommer

6. marts 2015
Normalt er de sky og skjulte, men i den hollandske by Purmerend står en ugle bag flere angreb på byens borgere. Den er blevet døbt "terroruglen" og er et eksempel på, at ugler ikke altid er fredelige.

EU: Naturen i Danmark under massivt pres

5. marts 2015
Med ganske få undtagelser er naturen i Danmark presset helt i bund. Det slås fast i en ny rapport fra EU. Her fremgår det, at Danmark er et af Europas mest naturfattige lande. Udledningen af kvælstof er fortsat alt for stor, og forbruget af sprøjtegifte ligeledes ligger tårnhøjt.

Danmarks smånatur har det elendigt

5. marts 2015
Grøftekanter, pletter af hede og naturenge tømmes for liv. Det viser en ny rapport fra Aarhus Universitet. Årsagen er typisk, at de små naturarealer ligger klods op af de dyrkede marker og presses i bund af gødningsstoffer og sprøjtegifte. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer kommunerne til at tænke de små naturområder ind i det nye grønne netværk, der de kommende år skal rulles ud i landskabet.

DN sætter fokus på det unikke danske grundvand på Vandets Dag

4. marts 2015
Vandets Dag den 22. marts er en international mærkedag, der gør opmærksom på, hvor værdifuld en ressource vores ferskvand er. Danmarks Naturfredningsforening bruger dagen til at sætte fokus på det unikke danske grundvand med arrangementer flere steder i landet.

Børn laver skrotkunst af strandaffald

2. marts 2015
Slikposer, plastikkrus, skruelåg og øldåser flyder i Aarhus Bugt. Derfor tager pædagoger og børn fra Rønde Frie Skovbørnehave med jævne mellemrum ud og samler det sammen. Sidste gang forvandlede de det hele til kunst.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?