Nyheder april 2015

132 ton affald og 120.000 dåser flød i naturen

30. april 2015
132 ton affald og over 120.000 dåser flød i den danske natur - indtil for to uger siden, hvor omkring 110.000 mennesker landet over hjalp til ved Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling.

Haveejere på landet bruger hyppigst sprøjtegifte

28. april 2015
Private haveejere på landet og i mindre byer er mest tilbøjelige til at finde giftsprøjten frem til græsplæne og blomsterbed. Det viser en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen.

Få fjernet giften fra klitterne

28. april 2015
Forureneren skal selvfølgelig betale for at rydde op efter egen forurening. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer ejerkredsen bag kemigiganten Cheminovas til at gøre det eneste rigtige – betale regningen for at få ryddet op i den suppe af kemikalier, virksomheden har efterladt på stranden ved Harboøre.

50.000 kroner til den danske Naturfond

27. april 2015
Den tidligere formand for Natur- og Landbrugskommisionen, Jørn Jespersen, har i dag overrakt en check til Naturfonden, der nu begynder arbejdet med at styrke den danske natur.

Nu starter Danmarkshistoriens største naturtjek

24. april 2015
Har du din mobiltelefon med i lommen, når du går ud i naturen? Så kan du fra i dag hjælpe med at kortlægge den danske natur i nyt stort forskningsprojekt.

Nye øko-tal begejstrer

23. april 2015
Økologisk frilandsgris og sprøde øko-æbler er populære i Danmark. Fra 2103 til 2014 er salget af økologiske fødevarer steget med 6 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ny friluftspolitik skal lokke flere danskere ud i naturen

23. april 2015
Regeringen har i dag lanceret sin friluftspolitiske redegørelse. Danmarks Naturfredningsforeningen hilser udspillet velkomment, men savner konkrete initiativer.

God grøn aftale om milliarder til grøn omstilling

21. april 2015
Danmarks Naturfredningsforening er tilfredse med fordelingen af midlerne i landdistriktspuljen, men anker dog over den lave prioritering af indsatsen i skovene.

Ingen smutveje til mindre MRSA

21. april 2015
Danmarks Naturfredningsforening hilser det nye plan for at mindske antibiotika i svineproduktionen velkommen. Men planen kan føre til større brug af tungmetaller, hvilket er kritisk i forhold til natur, miljø og sundhed. Det problem tager planen ikke hånd om. Foreningen mener, at senere fravænning af pattegrisene reelt kan løse problemet med MRSA.

Over 800 steder i Danmark er støvsuget for affald

21. april 2015
Opbakningen til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i søndags var overvældende stor. Med over 800 indsamlinger blev der fjernet dåser, plastikposer og cigaretskod til den store guldmedalje.

Arla efterspørger mere økologi

20. april 2015
Mejerikoncernen Arla efterlyser flere økologiske køer. Det kan komme den danske natur og ikke mindst det rene drikkevand til gode, mener Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen håber, at de danske landmænd nu lægger om.

Store Vildmose overgår til naturen

20. april 2015
Landbrug eller natur? Efter massivt pres er det nu lykkes at sikre store dele af Store Vildmose i Nordjylland til naturen. Mosen opkøbes af Miljøministeriet for at forhindre salg til private i den gamle højmose. Danmarks Naturfredningsforening er særdeles glade for købet og ser det som et brag af et startskud til regeringens Naturplan Danmark.

Se billederne: Affaldsindsamlingen åbnede i løb

14. april 2015
Humøret var lige så højt som energiniveauet, da 6. klasse fra Valhøj Skole i Rødovre løb i kamp mod affald i naturen.

TV2 siger STOP svineriet

14. april 2015
I anledning af Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling sætter TV2 og TV2’s regioner massivt fokus på affald i naturen med kampagnen ’Stop svineriet’.

Simon, Kristoffer og Stefan løb affaldet i sænk

13. april 2015
Elever fra 6. klasse på Valhøj Skole gav skraldet kamp til stregen, da de løb Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling i gang i selskab med garvede affaldsløbere.

Natur er ikke en byttehandel

9. april 2015
Nyt beslutningsforslag fra den borgerlige opposition vil opgive dele af naturen i landbrugslandet mod at fremme naturen i statsskovene. Danmarks Naturfredningsforening kalder det en uhellig byttehandel og en uhørt falliterklæring for blå bloks miljøpolitik.

Demonstration mod skifergas

7. april 2015
Foreningen ”Skifergas Nej tak” holder demonstration på fredag i København mod Totals prøveboringer efter skifergas.

Løbere skralder i naturen

7. april 2015
En smal sti løber langt ind i skoven. Fuglene kvidrer og der er ikke en lyd fra køretøjer. Trailløbere er vilde med den rå og uspolerede natur. Derfor fjerner flere af dem affald, når de løber i den.

Bløde, søde og sprøjtede jordbær

7. april 2015
De første kasser jordbær står allerede nu og frister hos grønthandlere og i supermarkeder. Desværre er der kemi i langt de fleste af dem.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?