Nyheder maj 2015

Valg 2015: Stem grønt!

27. maj 2015
Vi har hårdt brug for et grønnere Danmark, mener Danmarks Naturfredningsforening, der opfordrer alle til at stemme grønt til det kommende folketingsvalg. Foreningen har taget temperaturen på de forskellige kandidater til Folketinget for at afdække, hvor grønne politikerne er.

Naturområder: Til salg-skiltet er pillet ned

26. maj 2015
Først var Store Vildmose i Nordjylland til salg. Siden kom flere nye naturområder i spil. Fælles er, at det med pres fra offentligheden er lykkes, at få både stat såvel som kommune til at fjerne udsalgskiltene. Dermed sikres offentligheden fortsat adgang og naturen kan indgå i det sammenhængende naturnetværk, der er sat i gang.

Pant på tyske dåser en realitet

20. maj 2015
En ny aftale mellem danske og tyske myndigheder sikrer, at danske forbrugere fremover også betale pant på dåser, købt i Tyskland. Aftalen glæder Danmarks Naturfredningsforening, der gennem en årrække har kæmpet for et pantsystem. Hidtil er de tyske dåser nemlig i stort omfang endt i den danske natur.

Er din folketingskandidat helt grøn?

6. maj 2015
Hvilken folketingskandidat er du mest enig med på det grønne område? Nu kan du tage den grønne kandidattest og få svaret

Fremmede arter på ny dødsliste

4. maj 2015
En kommende ”dødsliste” skal redde danske plante- og dyre arter i naturen mod trusler udefra. Dermed optrappes indsatsen mod dræbersnegle, hybenroser, vaskebjørne, mårhunde og en lang række andre invasive arter kraftigt. Danmarks Naturfredningsforening hilser den skærpede kamp mod de invasive arter velkommen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?