Nyheder juni 2015

Ny rapport: Dyr gæld – ikke miljøregler – tynger landbruget

13. juni 2015
Det er ikke særlige miljøregler, men der imod en alt for dyrt købt gæld, der gør, at danske landbrug har svært ved at få sorte bundlinjer. Det viser et nyt såkaldt nabotjek. Dermed falder landbrugets og flere politikeres hårdnakkede argumenter for ikke at gennemføre en egentlig miljøindsats med et brag. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til, at der nu arbejdes videre med at sikre, at både landbrug såvel som natur og miljø fremover kommer i balance.

Miljøindsats virker: Livet i havet er blevet rigere

10. juni 2015
Takket være de danske vandplaner er havmiljøet i bedring. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet. Danmarks Naturfredningsforening hilser den gode nyhed velkommen og opfordrer politikerne til at fastholde indsatserne for et bedre vandmiljø.

Politisk blæst om de danske kyster

2. juni 2015
Der er lagt op til politisk storm efter miljøminister Kirsten Brosbøl mandag underskrev Danmarks Naturfredningsforenings kampagne for at bevare de frie ubebyggede kyster. Dermed lægger Socialdemokratiet skarpt afstand til blandt andre Venstres forslag om at give los for byggeri på stranden. Ved et arrangement på stranden i Blokhus i Nordjylland, lovede ministeren at stå værn om kysterne også efter et valg

Selvforskyldt, hvis dansk korn ikke sælger

1. juni 2015
Kampen om retten til at gøde mere skærpes. Det sker uden hensyntagen til, at Danmark, som det mest intensivt dyrkede land i EU, har særlige miljøhensyn at tage, mens landbruget gennem en årrække har afvist samtlige løsninger, der kunne løse deres forureningsproblem. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til at samarbejde – bygget på forskning og fakta.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?