Nyheder september 2015

Forslag om mere kvælstof ødelægger vandmiljøet

24. september 2015
Regeringen vil nu tillade endnu mere kvælstof ud på markerne, og dermed forringes vandmiljøet yderligere. Uansvarligt kalder Danmarks Naturfredningsforeningen regeringens seneste udspil til at udvande miljøbeskyttelsen i Danmark, og foreningen ønsker svar på, hvad miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil sætte i stedet.

GMO kan medføre langt mere sprøjtegift i landbruget

22. september 2015
Det er en dårlig cocktail, når miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu vil tillade dansk landbrug at bruge genmodificerede afgrøder, GMO. Et ja kan øge mængden af sprøjtegift i dansk landbrug og i øvrigt ødelægge førerpositionen indenfor økologisk landbrug, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Miraklet i Filsø: 56 nye arter fundet i tidligere drænet sø

15. september 2015
Fuglene vendte overraskende hurtigt tilbage. Nu myldrer det frem med sjældne vandplanter. Den genskabte sø, Filsø, i Vestjylland, er blevet et af Danmarks mest spektakulære naturområder og søen bliver blot ved med at give og give. Forskere kalder det et mirakel. Danmarks Naturfredningsforening efterlyser flere projekter som Filsø.

Sjakal fundet i Danmark

10. september 2015
Et nyt spændende pattedyr kan være på vej til Danmark, vurderer Danmarks Naturfredningsforening, efter der er gjort et opsigtsvækkende fund af en europæisk sjakal i Jylland. Flere sjakaler er set syd for grænsen.

Strandbeskyttelse: Gynger eller feriecentre?

2. september 2015
Det er feriecentret – ikke gyngen, der kæmpes for, når regeringen vil lempe eller fjerne beskyttelsen af stranden. Det vurderer Danmarks Naturfredningsforening efter miljøminister Eva Kjer Hansens udspil om at ophæve eller lempe strandbeskyttelseslinjen. Foreningen opfordrer til, at strandbeskyttelsen bevares intakt for at sikre de frie kyster og den vilde natur.

DN: Regeringsudspil om natur er sort ideologi

2. september 2015
”Grøn realisme” kalder regeringen sin klima, natur og miljøpolitik. ”Sort ideologi” kalder Danmarks Naturfredningsforening de seneste udspil, der fremgår af lækkede forslag fra regeringen, der viser, at der de næste tre år skal gennemføres besparelser for 340 mio.kr på det grønne område

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?