Nattergaletur til Høvelte
kasernes øvelsesterræn

Onsdag den 27. maj klokken 20.00 til cirka 22.00

Mødested: Høveltegårds parkeringsplads.

Kørselsvejledning: Fra syd mod nord ad Kongevejen, drejes til venstre ved afvisning mod Livgardens kaserne, Høvelte kaserne m.m. Umiddelbart efter drejes til højre mod Skydebaner m.m. Fortsæt mod højre under Kongevejen, følg vejen og drej til højre ved afvisning mod Høvelte gård. Parker uden for porten.

Tilmelding: Ikke nødvendig

Påklædning: Efter vejret + vandtæt fodtøj

Turleder: Thomas Mogensen

Og Nattergalen sang saa deiligt, at Keiseren fik Taarer i Øinene, Taarerne trillede ham ned over Kinderne, og da sang Nattergalen endnu smukkere, det gik ret til Hjertet; og Keiseren var saa glad, og han sagde, at Nattergalen skulde have hans Guldtøffel at bære om Halsen. Men Nattergalen takkede, den havde allerede faaet Belønning nok.

"Jeg har seet Taarer i Øinene paa Keiseren, det er mig den rigeste Skat! en Keisers Taarer har en forunderlig Magt! Gud veed, jeg er nok belønnet!" og saa sang den igjen med sin søde, velsignede Stemme.

Om vi får tårer i øjnene, når vi hører nattergalen synge, må tiden vise. Under alle omstændigheder er det altid imponerende at høre nattergalens bemærkelsesværdige sangrepertoire, selv om dele af sangen mere minder om et vækkeur der trækkes op, end om sang.

Hvorfor nattergalen synger, hvorfor der bliver færre nattergale, og om Kejserens nattergal i virkeligheden var en anden fugl, kan du høre mere om på årets nattergaletur.

Foto fra sidste års tur.

 

 

Bliv frivillig aktiv

Kontakt din lokale DN afdeling for at høre mere om vores aktiviteter.

Vi vil rigtig gerne være flere i afdelingen, og der er masser af spændende ting at tage fat på.

Find din afdeling her

Bliv medlem

Støt DN's arbejde – for dyrenes, naturens og ikke mindst din egen skyld.
Bliv medlem her