Nyheder december 2015

Oversvømmelser: Lad ådale og vandløb tage vandet

30. december 2015
Åer og ådale slynger sig gennem hele Danmark og de er naturens eget middel overfor masser af vand. Lad dem gøre arbejdet og undgå oversvømmelser i byerne, foreslår Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen afviser øget grødeskæring i vandløbene som middel mod oversvømmelser og foreslår i stedet at tage ådalene helt ud af landbrugsdriften og bruge dem til miljø, klima og naturformål.

Fremtiden er grøn

13. december 2015
Grønt Danmark i opråb til Folketinget: Læg ikke stemmer i regeringens sorte julegave til natur og miljø. Hjælp os i stedet med at passe bedre på de fælles naturværdier, der nu er sat i spil lyder det fra danmarks grønne organisationer

DEBAT: Ordet overimplementering opfundet til lejligheden

11. december 2015
Er den danske miljøregulering alt for stram sammenlignet med vores nabolande? Skader det landbrugets konkurrenceevne? Og er der tale om overimplementering af EU-reglerne? Netavisen Altinget har bedt Danmarks Naturfredningsforening komme med sin holdning.

Der er mere liv i åen - men det forsvinder måske igen

9. december 2015
Årets gode nyhed: Livet er vendt tilbage i de danske vandløb, takket være samfundets fælles indsats mod forureningen. Årets dårlige nyhed: Regeringen vil omlægge en del af disse vandløb til afvandingskanaler for landbruget. Det betyder, at indsatserne kan være tabt og myldret af liv i åen på retræte.

Tilmeld nyhedsbrev

Få DN's ugentlige nyhedsbrev med nyheder om natur og miljø.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?