Flagermustur i Smør- og Fedtmosen den 30. august 2016

Stort fremmøde og dejligt aftenvejr til DN Herlevs flagermustur i forbindelse med Herlev Festuge.

DN Herlevs flagermustur i Smør- og Fedtmosen tirsdag den 30. august 2016 var begunstiget af vejret, som viste sig fra den bedste side, og et fremmøde på over 50 deltagere.

Instruktørerne indledte med at fortælle lidt om flagermusene i mosen samt udlevere detektorer, som deltagerne kunne bruge til at følge de forskellige arter, som udsender lyde til navigering med forskellige svingninger. Derved kan man artsbestemme, hvilken flagermus, der udsender dem, for i tusmørket kan de vanskeligt ses.

Deltagerne fik en rigtig god oplevelse i det dejlige vejr og blev helt opslugt af at finde så mange flagermus som muligt. Det fungerer faktisk som et naturens Pokemon-spil, men her er det bare rigtig levende væsener, der er aktørerne. DN Herlev håber, at rigtig mange vil møde op, når vi afholder lignende arrangementer.

Det lune aftenvejr lokkede også mange myg til, så de deltagere, der mødte i korte bukser fik flere hilsner med hjem fra de sultne myg, hvoraf nogle givet endte som flagermusføde.

Ja, sådan går naturen på finurlig vis i ring.

Dejligt at Herlev, der arealmæssigt ikke er nogen stor kommune, har sikret naturen for borgerne med et område som Smør- og Fedtmosen.

Venlig hilsen
Inge Marie Gaardsvig Pedersen
Formand for DN Herlev
 

Læs mere om andre dyr

På DN's hjemmeside kan du læse mere om Danmarks vilde dyr.